Milyen egy jó esküvői zenekar?

A kérdés azért bonyolult egy kissé, mert ahány ember, annyiféle szokás és ízlés. Van, aki ki nem állhatja a mulatós zenéket, míg mások kikészülnek tőle, ha túlzottan instrumentális a banda, mert a lényeg, hogy mindenki jól mulasson. Akad azonban néhány olyan ismérve a mindenkori esküvői zenekarnak, mely stílustól függetlenül sokkal fontosabb, mint azt első blikkre gondolhatnánk.

esküvői zeneka
Fontos, hogy az esküvőre végül is kiket választasz

 

„Hány számot tudtok?”

Megelőlegezzük tehát, hogy sikerült kiválasztani azt a zenekart, amely ugyanúgy tetszik majd nektek is, mint a násznépnek. Ez utóbbi nagyon lényeges, mert bár rólatok szól az egész csodás nap, azért ezen a téren muszáj kompromisszumokat kötni, ha szükséges.

A zenekar a DJ-vel ellentétben sokkal személyesebb és különlegesebb miliőt tud teremteni, de nem mindegy, hogy minderre mennyi ideig képes. Egy magára valamit is adó, esküvőkön is előszeretettel muzsikáló csapatnak minimum 200-300 dalból álló repertoárral kell rendelkeznie ahhoz, hogy a lagzi a zene tekintetében is jól sikerüljön. Márpedig a muzsika az esküvőn olyan, akár a hintó egy uralkodószentelésen. Mondjuk így, minimum nem mindegy, hogy milyen…

..mert itt számokat fognak kérni

Lehet, hogy van egy hatalmas kedvenced, egy olyan zenekar, melynek ismered a tagjait, jóban vagytok, rengeteg dalt tudnak és belemennek abba is, hogy ők legyenek a zene a nagy napon.

Nem akarlak kiábrándítani, de ez nem biztos, hogy olyan jó ötlet, mint amilyennek tűnik. Az esküvők 99%-ában ugyanis a násznép egy bizonyos idő elteltével előszeretettel kér majd olyan számokat, amelyek talán nem képezik kedvenc bandád szíve csücskét, azonban elengedhetetlen részei egy igazi esküvőnek. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom: íme egy jellegzetes konfliktusforrás. Ne hagyd!

Ja, hogy egyet szeretek?

Az esküvőre csak olyanok jönnek, aki zenei ízlése felől csalhatatlanul biztos vagy? És ti ketten is ugyanazt szeretnétek? Akkor mindazzal, amit fentebb tanácsoltam, a legcsekélyebb mértékben se foglalkozz! Jöjjenek a zenészek és szóljon, amit mindannyian szeretnétek!

Kép forrása: www.bidsbypros.com

Scroll to top