Szerelmi bájital: a visegrádi forró csoki receptje – összetevők

Biztosan észrevetted már, hogy szinte bizarr rajongás övezi nálunk a forró csokit. A téli designunkban nyilvánvaló, hogy szerepet kellett kapnia, el is helyeztük a számlálónkban. Plusz egy bejegyzést is szenteltünk már neki. Most pedig egy olyan forró csoki receptet osztok meg Veled, ami szerelmi bájitalként is megállja a helyét.
11082_five_spice_hot_chocolate_798

Legenda születik – összetevők

Sajnos manapság a legtöbb helyen kakaóporból csinálják a forró csokoládét, ami elfogadható lenne, ha az elkészült italt forró kakaónak neveznék.

Az igazi, hamisítatlan forró csokoládé – legyen ez bármennyire megdöbbentő – csokoládéból készül, sőt: jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládéból. Ez az alap. Ragadj magadhoz egy tábla (2-3 adagra való) minimum 60, de inkább 70%-os csokit. Ezután próbáld meg nem egyből megenni (ez a lépés igény szerint kihagyható).

A másik fontos összetevő, a minőségi tej. Sokan sajna már nem is tudják, hogy ez mit jelent. A boltban kapható tejek között annyi különbség van csupán, hogy a zsírtartalom 2% vagy 3% alatt van. Érdemes inkább termelőtől tejet vásárolni (mi a Renaissance Étteremben igyekszünk minél több alapanyagot környékbeli termelőktől beszerezni). Ha ez nem lehetséges, akkor a magasabb zsírtartalmú tejet válaszd, és használj némi tejszínt is (0,5-1 dl), hogy krémesebb legyen a forró csoki.

Ezen kívül, ami talán megriaszt egy pillanatra: kell egy leheletnyi só, tényleg nagyon-nagyon kevés, de ez felfokozza a forró csoki ízét. Plusz étkezési keményítő, illetve természetesen cukor és fahéj (ízlés szerint).

Összegezve:

  • Egy tábla, legalább 60%-os csoki
  • Termelői tej (vagy: legalább 2,8%-os tej (0,4-0,5 l) + 0,5-1 dl tejszín)
  • Cukor (max. 1 evőkanál)
  • Fahéj (ízlés szerint)
  • Leheletnyi só
  • Két kávéskanál étkezési keményítő
Scroll to top