Esküvői dekoráció, téli témákkal – 1. rész

Sokakat kiráz a hideg a télen tartott esküvő gondolatától, de van, aki mindig arról álmodott, hogy hóesésben mondhatja ki a boldogító igent. Sajnos a havazást nem garantálhatja egy esküvőszervező (ahogy a meteorológus sem – lássuk az idei fehér-, vagy nem-fehér karácsony dilemmáját), de ajánlhat néhány klisémentes dekorációt.
14 (5)_798

Fehér, piros, zöld – néhány szó a színekről

Ha egy téli esküvő színei között az alapot a fehér adja, s ezen fonódik össze a piros és a zöld (pl. masnik, vagy lampionok közegében), megidéztük a karácsony szellemét.

Nincs is ezzel semmi baj, de egy esküvőszervezőnek fel kell hívnia a pár figyelmét arra, hogy más utakon is el lehet indulni. A színek terepén kószálva tovább, először is érdemes tisztázni, hogy a hideg vagy a meleg színeket részesítjük-e előnyben.

Ha a téli évszakot akarjuk reprezentálni, akkor a fehér és az ezüst párosa elegáns, klasszikus, mégsem unalmas választás. Esetleg némi világosabb kék díszítőelem, s ezzel meg is idéztük a havat és a jeget is.
14 (4)_798
Azonban meleg színek közül is válogathatunk, nem leszünk „évszak idegenek”, hiszen a belső terek melegsége, a kandallóban lobogó láng a téli időszak egyik legnagyobb élménye. Így nem kell félni a bordó, a barna felhasználásától sem.

A Sirály Étteremben több olyan téli esküvőt is tartottunk, ahol a kettő keverékével dolgoztunk. A lenti képen például az alapot a fehér jelentette, de egy masni formájában belecsempésztünk egy kis melegséget is. Felül pedig épp ennek fordítottja állt a középpontban, vagyis meleg színek, némi fehérrel és egy kevés jéggel :)

Scroll to top