Szerelmi bájital: a visegrádi forró csoki receptje – elkészítés

A második részben segítek Neked a legfinomabb forró csokoládé elkészítésében. Előbb azonban még egyszer az összetevőkről: készíts elő egy tábla, legalább 60%-os csokit, kb. fél liter (lehetőleg termelői, vagy magas zsírtartalmú) tejet (plusz, termelői tej híján, úgy 0,5-1 dl tejszínt), max. egy evőkanál cukrot, két kávéskanál étkezési keményítőt, töredék csipetnyi sót, ízlés szerint fahéjat.
29062_hazelnut_hot_chocolate_798

Elkészítés

Először is, ha sikerült termelői tejet beszerezni, akkor abból 0,5-0,6 decit tegyél fel egy lábasban, gyenge lángra, melegedni (két adaghoz kb. ennyi folyadék kell, ezért ha tejszínt is kell használnod, úgy hozd ki, hogy max. 0,6 l legyen azzal együtt).

Fontos, hogy a tejnek nem kell forrnia, és már az elején érdemes beletördelni (esetleg reszelni, úgy gyorsabban elolvad) a csokit, plusz hozzáadni a cukrot és a minimálisnál is kevesebb sót. Forrni tehát ne engedd, épp elég, ha elkezd „pezsegni” egy picit.

Ha csak bolti tejet kaptál, akkor a tejszínbe, ha termelői tejet, akkor egy fél deci hideg tejbe keverd bele a keményítőt és a fahéjat. Ezt végül add hozzá a forró csokihoz.

Várd meg, hogy ismét „pezsegni” kezdjen az egész, és a keményítő is elvégezze a dolgát. Ekkor húzd is le a tűzről, és már mehet is a poharakba. Egy kis tejszínhab kifejezetten jól áll neki!

Remélem Neked is sikerül elcsábítani vele a célszemélyt :)

Scroll to top