A kérdés azért bonyolult egy kissé, mert ahány ember, annyiféle szokás és ízlés. Van, aki ki nem állhatja a mulatós zenéket, míg mások kikészülnek tőle, ha túlzottan instrumentális a banda, mert a lényeg, hogy mindenki jól mulasson. Akad azonban néhány olyan ismérve a mindenkori esküvői zenekarnak, mely stílustól függetlenül sokkal fontosabb, mint azt első blikkre gondolhatnánk. […]
Az ókori görögök hétköznapjaiban egy esküvő társadalmi eseménynek számított. Nem két ember szerelme volt a mozgatóerő, hanem az, hogy két „vagyon” kapcsolódjon össze, zökkenőmentesen. Éppen ezért a válásnak és a házasságtörésnek is más volt a társadalmi megítélése, és másképp is kezelték őket, mint napjainkban, sőt másképp, mint ahogy azt a kort feldolgozó filmekben ábrázolni szokták. […]
Régi karácsonyi hagyomány, hogy a szerelmesek fagyöngy alatt csókolják meg egymást. Ma már sokan tréfára veszik ezt a tradíciót, és csupán egy fagyöngy ágat tartanak a fejük fölé, a csókolózás „apropójaként”. Pedig a fagyöngy-hagyománynak annak idején komoly tétje volt: szabad-e a csók?! Egy-két évszázaddal ezelőtt még szokásban volt, hogy az ünnepek idején fagyöngy lógott a […]
A második részben segítek Neked a legfinomabb forró csokoládé elkészítésében. Előbb azonban még egyszer az összetevőkről: készíts elő egy tábla, legalább 60%-os csokit, kb. fél liter (lehetőleg termelői, vagy magas zsírtartalmú) tejet (plusz, termelői tej híján, úgy 0,5-1 dl tejszínt), max. egy evőkanál cukrot, két kávéskanál étkezési keményítőt, töredék csipetnyi sót, ízlés szerint fahéjat. Elkészítés […]
Biztosan észrevetted már, hogy szinte bizarr rajongás övezi nálunk a forró csokit. A téli designunkban nyilvánvaló, hogy szerepet kellett kapnia, el is helyeztük a számlálónkban. Plusz egy bejegyzést is szenteltünk már neki. Most pedig egy olyan forró csoki receptet osztok meg Veled, ami szerelmi bájitalként is megállja a helyét. Legenda születik – összetevők Sajnos manapság […]