Őszi romantikus kirándulócélpontok (2. rész)

Folytatjuk előző bejegyzésünket, melyben bemutattunk három gyönyörű őszi kirándulóhelyet Magyarországon.

ősz 02 

Magyarország számos csodálatos, értékét őrző régióval rendelkezik, ahol páratlan élmény lehet eltölteni egy őszi hétvégét, de akár több napot is. Nem kell külföldre menni a romantikus együttlétért, hiszen előző bejegyzésünket folytatva ajánlunk néhány igazán egyedülálló helyet, ahová el tudtok vonulni.

Villány

Ahogy a nyár lassan őszbe vált, úgy a villányi fák és a szőlőtőkékkel barázdált dombok is átváltanak a mélyzöldről egy ezerszínű lángtengerbe. Mindez nemcsak csodálatos látvány, hanem részt venni egy hatalmas szüreti mulatságban egy ilyen mesés környezetben, valamint megízlelni az új borokat, egy életre szóló élmény lehet mindkettőtöknek. Ha pedig szép az idő, érdemes elbarangolni az érdekes látványt nyújtó Harsányi-hegyhez is, melyet a mese szerint egy rászedett ördög szántott fel…

Tata

Ősszel érdemes csak igazán ellátogatni a tatai Öreg-tóhoz, amely ilyenkor a szervezett káosz és zűrzavar helyszíne. A város a nyugalmasabb hónapokban is jó színtere lehet a szerelmes andalgásnak, azonban ahogy véget ér a nyár, megannyi vonuló madár útjai kereszteződnek a tónál, így az egy közepes fesztivál hangulatát veszi át ilyenkor. Ha Tatán jártok, mindenféleképp járjátok körbe a tavat szegélyező várat, kastélyt és a többi időnek ellenálló, kortalanul koros építményt, valamint természetesen az Angolkert is kitűnően alkalmas némi romantikára.

Őrség

Talán ez az a hely, ahová nem elég egy hétvége… vagy némi költői túlzással: nem elég egy élet. Ez az a tájék, melynek falvakkal szabdalt erdőségeiben mind gyalog, mind pedig kerékpáron könnyedén el lehet veszni. Márpedig, ha pont arra vágytok, hogy az avarillatú, száz árnyalatban játszó lombok alatt elvesszetek kettesben, akkor nincs is további kérdés, hova kell mennetek. Ha pedig szeretitek a hagyományőrző mulatságokat, akkor mindenféleképp érdemes becélozni a Tökfesztivált.

Scroll to top