Örömapák

Ma nem adunk nektek hasznos tippeket arról, hogyan szervezzétek az esküvőtöket. Csupán két kedves és valóban megható történetet szeretnénk elétek tárni.

Az első Jeni Stepien története, aki tragikus körülmények közt veszítette el édesapját. Az apa szívét halála után a New Jersey-i Arthur Thomasnak adományozták, aki akkor már több mint 10 éve várt donorra.
Jeni pár hónappal az esküvője előtt a következő kéréssel kereste fel a férfit, aki koránál fogva akár az édesapja is lehetne.

örömapa szíve

“Én vagyok annak a férfinak a lánya, akitől a szívedet kaptad. Megtennéd, hogy az oltár elé kísérsz?”

Mondanunk sem kell: Tom habozás nélkül igent mondott, sőt felajánlotta azt is, hogy mielőtt átadja Jeni kezét a férjének, a lány megérintheti a mellkasát, hogy érezze elveszített édesapja szívverését.
Jeni szerint az esküvő “Elképesztően sikerült, gyönyörűséges nap volt. Tom jelenléte tette igazán feledhetetlenné. Egyfolytában vele beszélgettem, táncoltunk is, és csak mosolyogtunk egymásra.
Igazi áldás, hogy eljött, és így apukám kis részben jelen lehetett.

*

Egy másik történetben, mely szintén a közelmúltban, Angliában történt, két örömapa, a nevelő és édesapa rivalizált egymással, melyikük vezesse végül oltár elé a menyasszonyt.
A lány igen nehéz választás elé kényszerült, hiszen szíve szerint édes- és nevelőapjával együtt vonult volna be. Csakhogy Todd, az édesapa hallani sem akart a dologról. Brittany pedig, mivel nagyon szerette volna, hogy édesapja is jelen legyen mikor az oltár elé lép, nem tehetett mást, engedett a nyomásnak.

örömapa 2

„Ki nem állhattam azt a férfit, akivel a volt feleségem összekötötte az életét.
Nem akartam, hogy a lányom legszebb napján bármilyen szerep jusson neki.”- nyilatkozta később az édesapa egy brit lapnak. Az utolsó utáni pillanatban mégis megenyhült és úgy döntött, változtat a ceremónia menetén.

„Mikor az örömapa váratlanul leállította a ceremóniát, épp a bevonulás közben, mindenki ledöbbent. Őszintén mondom, senki nem számított arra, ami ezután következett” – írta később egy Facebook posztban a fotográfus.
Az örömapa azért szakította félbe a bevonulást, hogy megható gesztust tegyen lánya nevelőapja felé. Odalépett hozzá majd, kézen fogva a menyasszonyhoz húzta. A két férfi végül közre fogta Brittanyt, és együtt vezették őt az oltár elé.

„Mikor kiderült, hogy Brittany férjhez megy, nem is volt kérdés, hogy én vezetem majd oltár elé.” – nyilatkozott az édesapa a Chronicle-Telegrammnak. „Végül beláttam, hogy a lányom boldogsága minden másnál fontosabb. Nem tehetem meg, hogy nem teljesítem a kívánságát, még ha baromi nehéz is ez nekem. ”


Ha szeretnél még több esküvői sztorit és tippet, kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top