Nézegessetek régi esküvői fotókat!

A régi esküvői fotók nézegetése nagyon jó szórakozás lehet a házasságot tervezgető pároknak. Amellett, hogy remek összehasonlítási alapot nyújt, hogyan s mint volt nagyszüleink idejében, kiváló alap lehet egy jó kis tematikus esküvőhöz.

Ha téged is lenyűgöz a nagyi esküvői fotója, a szép ruhák, a formatervezett kocsik, a vintage és es a retro hangulata, mindenképp nézd meg a Fortepan nem régiben közzétett régi esküvői fotókról szóló sorozatát. A Fortepan egy online fotó múzeum, ahol nem csak a nagy nevű művészek alkotásai jelenhetnek meg, hanem azok az izgalmas amatőr fotók is, melyek megmutatnak valami igazán őszintét a régebbi korok mindennapjaiból.

Most, még bőven benne az esküvőszezonban, amikor a menyegzői fotók elárasztják a netet, azt hihetnénk, régebben nem volt ilyen nagy felhajtás a lagzik körül, pedig eleink is megadták a módját, minden körülmények között: bundákba bújva télen, vagy közvetlenül a világháború után, rommá lőtt falak között. A fátylak, csokrok, díszegyenruhák, őszinte mosolyok, büszke vagy épp feszengő rokonok mellett a fotókon megfigyelhetjük az adott kor hangulatát is.

Na de nézzük meg néhány konkrét fotón, hogyan változtak az esküvők különböző korokban, a 20. század folyamán!

yGrMRhl6uo

Baross-u.-63-67.-Kerületi-Tanács.-1979-768x1013

Lum7QjAQbV

Magyari-István-Biblia-utca-a-Bocskai-Lenke-út-felé-nézve.-A-felvétel-az-evangélikus-templom-bejárata-előtti-lépcsőnél-készült.-1940-ben-Karabélyos-Péter-768x534

nm3kuJEQPd

rágifotó 50-es évek

régi fotó


További esküvői érdekességekért kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top