Nem esküvői party – party esküvő!

Ki ne szeretné az esküvői bulikat? Persze, az antiszociális viselkedés megdöbbentő méreteket ölthet, de ugyan már, esküvői buli – FUN! Aki nem hisz nekem, az nézze meg az Ünneprontók ünnepét (egész jó kis film). Az argentinok pedig annyira odavannak az esküvői bulikért, hogy akkor is rendeznek néhányat, ha éppen közel s távol sincs házasodni készülő pár…

argetin_eskuvo_798

 

Színészek játsszák, mégsem film – mi az?

Argentínában néhány fiatal, elnézve a baráti kört, szomorúan konstatálta, hogy nincsenek potenciális esküvők a láthatáron. Ez pedig szent borzalommal töltötte el őket, hiszen így esküvői bulira se volt remény. Sebaj, gondolták, majd ők megmentik ezt az intézményt!

Ekkor támadt az ötlet: az esküvői bulihoz valójában nem is kell esküvő!

Remek meglátás! Elég, ha színészek eljátsszák a ceremóniát (a forgatókönyveket egyébként páratlan fantáziával alkotják meg), majd kezdődhet a vigalom. A pár örök hűségét leszámítva minden valódi: van DJ, party szerviz, catering, tánc és minden, ami szem-szájnak és kéznek-lábnak ingere!

Tényleg kevés az esküvő

A Guardian arról is beszámol, hogy jókedv ide vagy oda, Argentínában a házasságkötések száma 20 év alatt durván a felére csökkent, s erre az időszakra nézve a statisztikákat, a házasulók életkora is kitolódott (átlagosan plusz 5 évről beszélhetünk).

Ilyen adatok mellett nem csoda, hogy a néhányan úgy döntöttek, elszórakoztatják magukat (és a tömegeket, hiszen nagy trend lett Argentínában a party esküvő), miközben még egy szép hagyomány életben tartásáért is tesznek valamit.

Party esküvő a Renaissance Étteremben?

Nálunk ízig-vérig igazi, hamisítatlan esküvői bulik uralják a termeket, ahogy ezt egy előző bejegyzésünk is alátámasztja. Mi persze nyitottak vagyunk a jóra, én magam sem lennék semmi jónak elrontója, ezért várom a javaslatokat Facebook oldalunkra (figyelem, ez egy belső rímelésű mondat volt)! :)


kép forrása: qz.com

Scroll to top