Néhány fontos könyv a sikeres házassághoz (1. rész)

Most következő két részes cikkünkben néhány, nem régiben megjelent könyvet szeretnénk mutatni nektek, melyek tudásával érdemes lehet felvérteznetek magatokat közös életetek kezdetén.

nő olvas egy

Mi, a Visegrádi Esküvő stábja, mindig is fontosnak tartottuk, hogy a helyszín biztosítása és a szervezés megkönnyítése mellett, minden tőlünk telhető módon segítsük a hozzánk forduló párokat a házasság és a boldogság útján. Könyveket azonban még nem ajánlottunk. Most ezen hiányosságunkat szeretnénk pótolni.

John M. Gottman: A jól működő házasság 7 alapelve

John M. Gottman a világ egyik legismertebb pszichológusa és a párkapcsolatok területének vezető szakértője az Egyesült Államokban. Több évtizede végez utánkövetéses kutatásokat párok százainak bevonásával, aminek köszönhetően ma már – állítása szerint – elegendő 15 percig figyelnie egy pár kommunikációját, és 91%-os pontossággal meg tudja mondani, hogy kapcsolatuk tartós és elégedett lesz-e, vagy pedig elválnak egymástól.

Kutatásainak köszönhetően azonban ma már nemcsak azzal vagyunk tisztában, hogy mitől megy tönkre egy párkapcsolat, de azzal is, hogy mitől működik jól, és hogyan tehető jobbá, erősebbé. A szerző könyvében ismertetett stratégia ugyanis jelentősen javítja, elmélyíti, védi a párkapcsolatot és szükség esetén akár képes megmenteni is azt, ha veszélybe kerül. Gottman műve ráadásul azokat is igyekszik meggyőzni, akik általában szkeptikusak a hasonló témájú könyvekkel szemben, ugyanis nem puszta elképzeléseket és véleményeket ismertet, hanem a világ legdrágább és leginnovatívabb kutatássorozata által felderített és igazolt tényeket.

A kötetben ismertetett stratégia a kapcsolatok minden szakaszában alkalmazható elköteleződés előtt, hogy meggyőződjünk arról, jó döntést készülünk-e hozni; harmonikus, boldog időszakban, amikor a legjobb eséllyel erősíthetjük meg a szövetségünket, hogy elkerüljünk számos későbbi problémát; kisebb-nagyobb gondok felbukkanása esetén, hogy javítsunk a kapcsolatunkon; és rendkívül nehéz élethelyzetekben is, amikor már a házasság fennmaradása forog kockán. Akárhol tartunk is éppen, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a társunkkal közös életünkből, nagy haszonnal forgathatjuk ezt a könyvet.


Esküvői tippek, ötletek, visegrádi infók kapcsán kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top