Könnyű nyári olvasmányok a házasságról

A múlt héten feladott „tananyag” után most jöjjön egy kis könnyű olvasmány, elvégre nyár van, s ilyenkor jól esik valami izgalmas és romantikus könyv mellett kikapcsolódni a strandon vagy esténként párunk mellett elnyújtózva az ágyon.

Mindkét bemutatott könyv kapcsolódik valamiképp a házasság témaköréhez. Kedves, néhol humoros hangvétellel, az életszerűség fonala mentén, a könyvek olyan helyzetekről, érzésekről mutatnak tükröt, melyekkel a fiatal párok többsége előbb-utóbb szembekerül.

Melanie Gideon: Házasságom története – Egy boldog évünk a hullámvölgyben

házasságom

Ez a könyv nem regény, hanem sok-sok esszé, egybe fűzve.
Az amerikai írónő azonban nem oktat vagy kioktat, hanem mesél. Elénk tárja élete nehéz döntési pontjait, félelmeit, örömeit. Egy év eseményein keresztül vezet végig egy nő életének fontos szakaszain és az ezzel járó érzelmi hullámvölgyeken. A könyv az írónő házasságának egy évén keresztül mutatja be, milyenek vagyunk tulajdonképpen. Emberek, mint bármely másik millió, akik nem fogják megváltani a világot, mégis helyük, dolguk van benne, legyen az a család összetartása, a gyermek felnőtté válásának támogatása, a húszéves házasság újraértékelése, újra megélése. Melanie emberi nyelven, a földön járva beszél, mesél a hozzá hasonlókhoz, akik hozzá hasonló cipőben járnak. Érdemes meghallgatni, mert nem csak szellemes, hanem, mert rajta, pontosabban magára vállalt szerepein keresztül kicsit mindannyian magunkra ismerhetünk.

Emily Giffin: Zűr van, babám!

zűr van

Claudia és Ben tökéletes pár. Pillanatok alatt egymásba szeretnek, és tökéletesen egyet értenek abban is, hogy szakítva a hagyománnyal, a családi és társadalmi elvárásokkal, beérik egymással, és nem terveznek gyereket. Ha nincs ugyanis gyerek, akinek 24 órában gondját kellene viselni, nincs felelősség, zavartalanul építhetik a karrierjüket, esténként kedvükre elmehetnek szórakozni, s ha úgy tetszik, bármikor fölkerekedhetnek, és járhatják a világot. Ám amikor az egyik legjobb barátnőjük teherbe esik, Ben hirtelen más jövőképet kezd el dédelgetni. Rájön, hogy tulajdonképpen ő is kisbabát szeretne. Ben vágyát azonban Claudia nem akarja komolyan venni. Hogy nyomatékot adjon nemtetszésének, a válástól sem riad vissza. Ben sem, s Claudiának így nehéz döntéseket kell meghoznia…

Szellemes, érvekben és ellenérvekben bővelkedő, elgondolkodtató könyv arról, mi történik, ha egy házaspár egyik tagja hirtelen másként képzeli el a jövőt, mint azt közösen tervezték. A szórakoztató történet mögött komoly kérdések vetődnek fel, melyek erős visszhangot keltenek bennünk: mi a legfontosabb az életben? És mekkora áldozatra vagyunk hajlandók érte?


További esküvői cikkeinket megtalálod a Facebookon is!

Scroll to top