Modern korunk 5 legfényűzőbb esküvője

Történelmi regények, dokumentumfilmek és írásos feljegyzések sokasága tesz tanúságot arról a mérhetetlen fényűzésről, ami sok-sok évszázadon keresztül jellemezte az arisztokrácia házasságkötéseit. A „világraszóló lakodalom” oly mértékig presztízskérdésnek számított, hogy királyi családok még arra is hajlandóak voltak, hogy ezért súlyos kölcsönöket vegyenek fel. No persze a 21. századnak sincs mit szégyellnie, hiszen top 5-ös listánk szereplői sem voltak éppen szűkmarkúak, amikor menyegzőjükről volt szó.

Bill Clinton oltárhoz kíséri a leányát

5 millió dollárral az 5. helyen

Szinte hihetetlen, de a megközelítőleg 1.4 milliárd forintnyi dollár csak az 5. helyre elég ebben a mezőnyben. Az egyik legismertebb amerikai elnök, Bill Clinton lányának esküvőjén 500 vendég jókedvét kellett felszítani a többmilliós költségkeretből. Chelsea Clinton menyegzőjén a kiadások közel 1/5-ét a légkondicionált sátrak tették ki, de a tortán sem spóroltak, s mi csak reménykedni tudunk, hogy a 3 millió forintos édesség valódi desszertkülönlegesség volt.

Az angol bajnokság sztárjának is kijárt a nagy lagzi

A premier league egyik legjobban fizetett focistája, Wayne Rooney 8 millió dolláros esküvővel fejezte ki szerelmét párja, Coleen McLoughlin iránt. Az Olaszországban tartott menyegzőjére Rooney 65 vendége repülőjegyét állta. Néhány napra fényűző életet biztosított a teljes násznépnek, akik egy 120 milliós yacht és egy 5 csillagos hotel kényelme között „ingáztak”.

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője templomi szertartás

Királyi – nagyon is királyi…

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője listánkban dobogós helyen áll. Az angol királyi család nem aprózta el a fiatalok megünneplését, s nem kevesebb, mint 34 millió dollárt költöttek a menyegzőre. Virágkölteményekben tudjuk, hogy nem volt hiány, de ennyit joggal el is várhattunk 220 millió forintnyi amerikai dollárért. Egy régebbi cikkünkben már írtunk arról, hogy Kate Middleton csak szezonális virágokat kért, a környezetvédelem jegyében, s bár ez szép gesztus, szerénységről nyilvánvalóan szó sem eshetett.

Így lesz az acélból arany

Vanisha Mittal és Amit Bhatia 2005-ös házasságkötése nem birizgálta fel különösebben a magyar közhangulatot, pedig az ara acélmágnás édesapja kitett magáért a 60 milliós lagziköltséggel. Csupán két ínyencséget említve: a meghívókat ezüstdobozkákban adták át (visszaadni persze nem kellett), a hangulatot pedig többek között Kylie Minogue emelte tetőfokára. Ezek mellett egy 5 csillagos párizsi hotel, és az ingyen repülőjegy a meghívottaknak már szinte természetes.

Károly herceg és Diana esküvőjükön a kocsiból integetnek

100 millió dollár fölött is van esküvő

A szűkebb, top hármas listában kétszer is szerepelteti magát az angol királyi család. Vilmos herceg és Kate Middleton többféleképpen is megidézték Károly herceg és Diana esküvőjét, a költségek terén azonban elég nagy volt a különbség. Hihetetlen, hogy az inflációt is figyelembe véve a királyi lakodalom elérte a 110 millió dollárt. A 10 legnagyobb magyar lottónyereményt egybevéve is lepipálja az átszámolva 30 milliárd 250 millió forintos menyegző. Persze nincs is min csodálkozni, hiszen csak tortából 27 készült a résztvevők édességigényének kielégítésére.


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket Facebookon!


 

Scroll to top