Az örök dilemma: a főasztal ültetése

Az esküvők kapcsán sok más kérdés mellett az egyik legégetőbb (amennyiben már a lagzinál járunk), a vendégek ültetési rendje.
Ezen belül azonban a csúcsdísz tényleg az, hogy mégis mi legyen a főasztallal. Mert ha valami szimbolikus, fontos és hiba esetén évtizedeken át kellemetlen beszélgetések tárgya lehet, akkor ez az.

esküvői asztal_esküvői dekoráció_ esküvő visegrádon_esküvői ültetésrend
Ki hová kerüljön? Esküvőn vagyunk. nagyon nem mindegy…

Ma már alig találkozunk olyan esküvővel, melynek során természetes és vitán felüli, hogy a főasztalnál kik foglaljanak helyet.
Természetesen nem a friss férjről és feleségről van szó, mert ők képezik az origót, ez tiszta sor.
Az azonban már kevésbé, hogy mi legyen az ifjú pár tagjai melletti helyekkel.

Ugyanis sajnos tendenciaként vagyunk kénytelenek megemlíteni a jelenséget: nagyon ritka az olyan esküvői vacsora, ahol a fiatalok mellett mindkét oldalról ott ül az apa és az anya, egymás mellett.
Mert a halál és a válások nem igazán foglalkoznak az esküvői ültetési rend harmóniájával, vagy a leendő fotók tökéletességével…

A szülő új házastársának például lehet-e helye az asztalnál? És ha igen, akkor hol?
Az elvált szülőket egymás mellé érdemes ültetni, vagy legyünk maximálisan liberálisak és üljünk tizenketten az esküvői főasztalnál, egyenlő távolságra egymástól, szépen mosolyogva a kamerába, mint egy hatalmas család hatalmas középpontja?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekből nem keveset kénytelen feltenni magának rengeteg pár, itt nálunk, Visegrádon is. Ha statisztikát szeretnénk készíteni, valószínűleg olyasmi szám jönne ki, minthogy minden 1,5-ik esküvőn problémát jelent a kérdés.

Ennek megfelelően tehát nem tehettek mást a főasztal ültetési rendjének tervezése során, mint végiggondoljátok, hogy nektek mi volna a legjobb, mert ez a lényeg. Döntsetek bátran! Ez a ti napotok, s itt bizony mindennek úgy kell történnie, ahogyan az ifjú pár jónak látja.
Az már más kérdés, hogy ez a valóságban azért egy kicsivel bonyolultabb kérdés…


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess bennünket a Facebookon!

 

Képek forrása: www.weddingomania.com

 

Scroll to top