Így nézz ki jól az esküvői fotókon

Ma, az egészség világnapján sokan igyekszünk felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. Talán Benned is felmerül a kérdés, hogy miért kell külön említeni a menyasszony egészségét. A válasz egyszerű: a készülődéssel járó feszültség, stressz, idegeskedés rosszat szülhet. Senki nem szeretne fáradtan, kimerülten, legyengülten az oltár elé vonulni, vagy nyúzottan pózolni az esküvői képeken. Íme, néhány javaslat, hogy fitt legyél az esküvőre!

Mosolygós menyasszony és vőlegény

Tessék legalább 8 órát aludni!

Biztosan sok helyről hallottad már, hogy az alvásra szánt idő csökkentésével párhuzamosan csökken az ellenálló- és regenerációs képesség is. „Na igen, de ha egyszer annyi mindent el kell még intézni, és olyan kevés az idő” – bár ez az általános válasz, igenis van magasabb érdek, s az egészség éppen ilyen. Legalább az esküvő előtt 2-3 héttel állj rá a rendszeres, 8 órás alvásra, és meglátod, hogy már ennyi is hatalmas energiatöbbletet ad Neked!

Instant kaják a kukába

Lényegében az összes javaslat közös centrum köré szerveződik: nyugodj meg egy pillanatra, szusszanj egyet – HAKUNA MATA, hogy úgy mondjam. Itt az instant, illetve félkész ételek kérdése, amelyek a legtöbb komolyan vehető dietetikus szerint durván rontják az ellenálló képességet. Főzz otthon, vagy térj be egy étterembe. A lényeg, hogy valódi étel kerüljön a szervezetedbe.


Nyugodj meg egy pillanatra, szusszanj egyet – HAKUNA MATA!


Sport és egészség – két jó barát

Ezt is úton-útfélen hallani, de örök igazság, hogy az egészséget nem lehet sport nélkül elérni. Nem kell órákon át futni, vagy lépcsőzőgépezni minden áldott nap, de az igenis fontos, hogy minden nap aktívkodj legalább 20 percet. Legyen az szobabicikli, futás vagy bármi egyéb. Az esküvő előtt legalább egy hónappal érdemes belekezdeni, de minél előbb annál jobb. Ne feledd, a tét óriási: jól kell kinézned az esküvői fotókon!

Boldog menyasszny az ágyon, virágcsokorral a kezében

Jusson idő a nyugira, a boldogságra is!

Nem számít, hogy mennyi minden hever még előtted szanaszét, hogy elintéznivalók sokaságát látod magad előtt tornyosulni, akkor is be kell iktatnod egy kis szünetet. Az esküvő akkor lesz ténylegesen életed legszebb napja, ha az oltár felé lépkedve jól érzed magad a bőrödben. Ne sajnáld azt a negyed órát egy kényelmes-kellemes kávézástól! Nyugodtan kucorodj a fotelbe este és nézd meg azt a filmet, amire már napok óta „spórolsz”!

Ha süt a nap, és húz ki Titeket a szabadba, sétáljatok egy jót a Pároddal. De egy hosszabb hétvégi pihenéstől sem kell megfosztanod magad, menjetek el valahova közösen, és élvezzétek a gondolatát, hogy nemsokára összeházasodtok!

Ne feledd, az esküvő nem ipar, nem kötelesség, nem munka, hanem színtiszta öröm – éld is meg ekként!


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket Facebookon!


 

Scroll to top