Milyen a jó esküvői meghívó?

…vagy hogy egészen pontosak legyünk: milyen a „hatékony” esküvői meghívó?


LeButte

Manapság mindeki a lehető legnagyobb mértékben szeretne kreatív, szokatlan, pionír és különlegesen megdöbbentő lenni, ahol csak erre lehetőség nyílik. Az esküvő épp egy olyan esemény, amelynél aligha van kiválóbb alkalom az ilyetén sziporkázásra. Jobb azonban megint végiggondolni, hogy hol húzódik az a határ, ahonnan már a design és az ötletesség az értelmezhetőség és az informativitás rovására megy.

Nem arról szeretnénk lebeszélni, hogy kreatív legyél, s legfőképpen nem arra kívánunk rábeszélni, hogy egy dátummal és helyszínnel nyomtatott fehér kartont küldj körbe a népnek. Itt is, mint annyi helyen másutt a helyes arányokra érezzük fontosnak felhívni a figyelmet. Egy túlontúl kacifántos design, a megszokott olvasási iránytól eltérő, „formabontó” megoldás gyakran több gondot is okozhat. Leggyakrabban az idősebb meghívottak szoktak bajban lenni az értelmezéssel (főleg ha a meghívó nyelvezete is eltér a hagyományosan megszokott formuláktól), de ez nem feltétlenül életkori kérdés, Ha valamit félre lehet érteni, azt bizony lesz, aki félreérti. Ha pedig nem vagy egyértelmű, előfordulhat, hogy a például a csak kizárólag a ceremóniára meghívottak úgy értik majd, hogy egész estére meghívtad őket (ez a legkellemetlenebb, ezt mindeképpen el kell kerülni), vagy a násznép a nem megfelelő helyszínmeghatározás miatt nem talál oda időben (vagy egyáltalán nem talál oda) a helyszínekre.

A leglényegesebb azonban mindemellett – és talán némileg mindezen felül is – az, hogy a meghívók időben célba érjenek. Ebben nem lehet hiba.

 

Scroll to top