Milyen jegygyűrűt válasszunk?

Ma már nagyon sok lehetőségetek van, ha eljött az ideje az esküvői jegygyűrű kiválasztásának.
Megkapjátok, amit szeretnétek, a gyűrűk készen lesznek, mire eljön a nagy nap, a magyar ékszerészek kifogástalan munkát végeznek.
Már csak el kell döntenetek, hogy mit szeretnétek.

esküvő_jegygyűrű_központi kép

A színarany jegygyűrűk évszázadok óta ugyanazt jelentik az ember gyűrűsujján: ő már elkelt.
Efelől nincs kétesküvőjegygyűrű_arany jegygyűrűség. Az arany pedig az abszolút klasszikus, és félreérthetetlen szimbóluma a házasságnak. Ugyanakkor tény, hogy az anyag, főként ha 24 karátos, nem olcsó mulatság.

Egy pár, szépen kidolgozott arany jegygyűrű sokszor 250-300 ezer forintnál is többe kerülhet. És akkor még nem beszéltünk a különféle kövek beépítéséről…

 

A palládiumot a platinaércből nyerik, s leggyakrabban mint fehérarany ötvözet kerül felhasználásra az ékszeriparban. Hihetetlenül erős, kopásálló anyagról van szó, manapság hazánkban is egyre többen keresik a jegyesek.

esküvő_palládium jegygyűrűA palládium jegygyűrűk jelen pillanatban a kategória egyik csúcsát jelentik, ennek megfelelően az áruk is igen borsos. Grammja átlagosan 20 ezer forintba kerül, s ha azt vesszük, hogy a férj gyűrűje akár 20 grammos is lehet, kis fejszámolás után kiderül, hogy aki a palládiumot választja, egyben azt is vállalja, hogy az egyedi és látványos gyűrűkért kimondottan sokat kell fizetni.

Persze nem érdemes elfelejteni, hogy egy életen át fogjátok hordani, így nem biztos, hogy ez terület a legalkalmasabb a spórolásra.

Ha nem akartok sokat költeni a gyűrűkre, hiszen úgyis van még hová invesztálni az anyagiakat és egyébként is szeretitek a letisztultságot, akkor nyugodtan körbenézhettek az ezüst és a palládium jegygyűrűk között is.

esküvő_platina jegygyűrű

Az ezüsttel kapcsolatban azonban érdemes megjegyezni, hogy bár nagyon szép jegygyűrűket lehet készíteni ezüstből is, ez az anyag kimondottan hajlamos a kopásra és a deformálódásra is (egyébként a színarany is könnyen deformálódik, hiszen igen puha).

A platinával hasonló a helyzet, mint a palládiummal: egyre divatosabb, egyre több pár rendel platinából is jegygyűrűt. Hihetetlenül erős, mondjuk így, elpusztíthatatlan anyag, s felhasználásával készítenek matt és fényes felületű ékszereket is, szóval nagy a hasonlóság a platina és a palládium gyűrűk között, még színre is. Van persze különbség is bőven. Ilyen az ár is. A palládium nem olcsó mulatság, ugyanakkor mindkettőtök platina jegygyűrűje, még ha mintát is kértek a belső felületekre, akár 60 ezer forintból is kijön.


Legyél Te is Visegrád-fan – Kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top