Már házasodhattok Júlia erkélyén is

És csak azért nem Visegrádon, mert Shakespeare, és valószínűleg a világ legismertebb színpadi műve Veronában játszódik.

esküvő_esküvői helyszín_júlia erkélye_verona_
Esküvői helyszín a híres erkély napjainkban. És valljuk be, tényleg gyönyörű.

 

A 14. században épült ház, melynek része Júlia híres erkélye is, 2009 óta működik, mint házasságkötő helyszín. Az első modernkori pár, akiket 2009-ben adtak össze az erkélyen, nem volt más, mint Luca Ceccarelli futballista és arája, Irene Lanforti. Azóta hihetetlenül sok pár dönt dönt úgy szerte a világból, hogy Veronába látogatásukat érdemes többre tervezni szokványos turistakörútnál.

A dolog egyszerűbb, mint elsőre hihetnénk. Nemhogy veronainak nem kell lennie a párnak a ceremóniához, de még csak olasz állampolgárnak sem.

És bár nem olcsó a házasságkötés a legendás erkélyen, de nem is teljesen megfizethetetlen. Néhány súlyosabb esküvői díszletötletet és Ferraris bevonulást elvetve, kis túlzással szinte bárki megteremtheti rá a pénzt. A helyieknek nagyságrendileg 600 eurót kóstál a szertartás díja, míg ha mondjuk egy magyar, vagy a Európa bármely egyéb pontjáról érkező ifjú szerelmespár kívánja élete konkrét részévé tenni egykori olvasmányélményeit, körülbelül 1000 eurót kell fizetnie Verona városának.

A ház eredetileg az 1500-as években nagy tiszteletben álló veronai család, a Capellók tulajdonát képezte, s irodalomtörténészek és művészettörténészek egybehangzó véleménye szerint is rólunk mintázhatta William Shakespeare a Rómeó és Júlia Capuletjeit.

Szóval semmi akadálya, hogy Júlia erkélyén házasodjatok össze.

Persze ha inkább mégiscsak maradnátok itthon, nálunk Visegrádon a nem kevésbé gyönyörű Királyi Palota számos pontján, így például a loggián, vagy a díszkertben is lehetőségetek nyílik egy mesebeli szertartásra.


Legyél Te is Visegrád-fan – Kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top