A köszöntő ital jelentősége az esküvőn

Welcome drink, ahogyan manapság mondani szokás. A kedvelt anglicizmus ellenére egy sokkal korábbi időkbe visszanyúló szokásról van szó, mely többek között az esküvőkön is tovább él.


43d7fda464fad2ba00ef3ed811ee1e42

Mit parancsolsz?

A köszöntő ital valószínűleg egy idős az emberiséggel, legalábbis onnantól számolva, amikor már jól tudták őseink, hogy miképpen készül az alkohol (legalábbis ha Európára gondolunk, hiszen a mi őseink az alkoholt választották). Minden fontos esemény előtt, sok esetben közvetlenül az érkezés után illik meginni az áldomást. Ezzel a ház megtiszteli a vendéget, amiképpen a vendég is megtiszteli a házat. Az esküvőkön sincs ez másképp.

Mire figyelj oda az esküvői köszöntő italok kiválasztásakor?

Fontos, hogy próbálj középre célozni. A komoly, nagy whiskyk és az erős pálinkák nem biztos, hogy jó választásnak bizonyulnak majd, amiképpen a könnyű likőrökkel sem jártok jól. Ahol sokféle emberre számítotok, ott készüljetek többféle igénynek megfelelően nőiesebb és férfiasabb italokkal is. Ha esetleg a könnyedség győzne, még mindig kisebb gond azonban, mintha valami súlyos erejű pálinkával köszöntenétek a népet. Századjára is: arany középút!

Nagyon fontos a welcome drink, hiszen egy kicsit első benyomás, egy kicsit kedves gesztus és egy kicsit közösségi pillanat is a maga nemében az első nemes, közös korty elfogyasztása.

 

Scroll to top