Kate Middleton esküvői csokra és a Totál szívás

Egy királyi esküvő és egy király sorozat. Én körülbelül így fogalmaznám meg azt a „viszonyt”, ami jellemzi ezt a két eseményt. Esemény ugyanis mind a kettő: Katalin és Vilmos házassága történelmi, a Totál szívás (Breaking Bad) pedig filmtörténeti esemény, hiszen a 2000-es évek eddigi filmtermésének talán legnagyobb alkotását tisztelhetjük benne (legalábbis szerintem – és kritikusok hada szerint). Azonban lehet e két esemény között szorosabb kapcsolat is! Folytatom első esküvői összeesküvés-elméletem.

may_bells_789

Gyöngyvirág itt, gyöngyvirág ott

A Totál szívás 4. évadának évadzárója, a Leszámolás (Face Off) egy durva csavarral ér véget. Itt döbbenünk rá, hogy Walter White egy igazi, vérbeli manipulátor, aki előtt többé nincsenek morális határok. Walter ugye ebben az ominózus részben mérgezi meg Brockot (tudom, nem túl esküvői, de túl kellett esni rajta), hogy maga mellé állítsa Jesset, Gus ellenében. Biztos sokan emlékszünk a jelenetre, amikor Walter sandán a gyöngyvirággal (Lily of the Valley) teli cserépre tekint.

Kate Middleton csokra nagyrészt ebből a virágból állt össze, s a külföldi sajtó ezt sokszorosan ki is emelte, mindenféle magyarázatot fűztek hozzá, ahogy arra az előző részben is utaltam. Most nézzük a dátumokat!

Katalin és Vilmos esküvőjére 2011. április 29-én került sor, míg a Totál szívás említett epizódját 2011. október 9-én láthatták először a szerencsés amerikai nézők.

Végre megadom a konklúziót

Szerintem a két dolognak köze van egymáshoz, már csak a két dátum közelsége miatt is. A királyi pár esküvője világszenzáció volt, tele volt vele a média, az internet, és még a mosdókagyló is, amibe a csapból folyt. Vince Gilligan tehát, a Totál szívás írója, több, mint valószínű, hogy tudatosan választotta éppen ezt a virágot. Vagyis úgy gondolhatta, hogy a gyöngyvirág amúgy is a köztudatba égett a királyi esküvő miatt, az év elején elraktározódott a fejekben, és lesz valami, talán tudatalatti hatása a nézőkben, ha éppen ez a virág kapja a főszerepet Walter taktikai manőverében.

Erre persze nincs bizonyítékom, de ígérem, egyszer megpróbálom majd meginterjúvolni az üggyel kapcsolatban Vince Gilligant (ha találok címet, írok neki egy e-mailt és ő feltehetően nem fog válaszolni – de mondhatom, hogy megpróbáltam). :)

Addig is, a Google Trends diagramból vonja le mindenki a saját következtetését…


kép forrása: www.all-free-download.com

Scroll to top