Igényeljetek állami nászajándékot!

Kevesen tudják, pedig nagyon egyszerűen igényelhető. Tavaly óta lehetősége van valamennyi friss házaspárnak egy 24 hónapon át igényelhető adókedvezményre. Ti is felvehetitek, nem áll semmiből.

eskuvo_eskuvoi-adokedvezmeny
Most házasodtatok össze? Miért ne igényelnétek, ami jár?

Az állam 2015-ben vezette be az első házasoknak járó adókedvezményt, mellyel 24 hónapon keresztül 5000 Ft-tal kevesebb adót kell fizetnie a párnak.

Érdekes azonban, hogy valamilyen oknál fogva az azóta összeházasodott 29 ezer párból mindmáig összesen csak 17 ezer férj és feleség igényelte a kedvezményt.
Az első házasság, mint olyan egyébként az eredeti megfogalmazásánál tágabb, hiszen nem baj, ha a pár egyik tagja már volt házas korábban. Ennek ellenére is jár az adókedvezmény.

Sőt, az 5000 Ft-os csökkentést egyben, vagy kettőtök között megosztva is kérhetitek, ha valamiért úgy kényelmesebb.

Az sem jelent problémát, ha az igénylést csak hónapokkal a házasságkötés után adjátok le.

Lehet, hogy elsőre nem tűnik nagy durranásnak, hogy 5000 Ft-tal kevesebb adót kell fizetnetek, azonban a kedvezmény 24 hónapos érvényességi ideje alatt egyetlen papír kitöltésének köszönhetően összesen 120 ezer forintot spórolhattok. Ez így egyben pedig már mindjárt más.

Mit kell tenni? Ide kattintva egy kis keresés után letölthető egy adóelőleg-nyilatkozat a NAV honlapjáról, melyet kitöltés után el kell küldeni az adott munkáltatónak, vagy munkáltatóknak. Innentől kezdve pedig nincs más teendő, mint örülni neki, hogy 24 hónapig 5000 Ft-tal kevesebbet kell adóznotok.

Azt jelenleg senki sem tudja, hogy miért ilyen alacsony az érdeklődés, hiszen a folyamat egyszerű, semmilyen kötelezettséggel nem jár, és negatív következménye sem lehet.

Igényeljétek meg Ti is, egész nyugodtan!


Tetszett a cikkünk? Kövess bennünket a Facebookon is, ha érdekelnek az esküvői témák!

Scroll to top