Hogyan válasszunk ceremónia helyszínt?

Összetett feladat kiválasztani a számotokra leginkább megfelelő ceremónia helyszínt, hiszen rengeteg szempontnak kell minden tekintetben megfelelniünk e döntés során.


Először is a legfontosabb: a ceremóniára meghívott násznépnek el kell férnie. Ez legyen bármennyire is prózai szempont, mégis döntő jelentőségű. Ugyanakkor az sem igazán jó, ha egy hatalmas helyen vagytok csupán néhányan. Egy templom persze minden körülmények között nagyszerű választás, azonban napjainkban nem minden pár választ egyházi szertartást, illetve ha így is történik, a polgári esemény másutt zajlik le. Mindezek kapcsán jó előre döntést kell hoznotok, már csak a szabad időpontok miatt is.

Ha maradunk a polgári szertartásnál, mely a legtöbb lehetőséget tartogatja, az opciók tárháza majdhogynem kifogyhatatlan, s szinte csak a képzeletetek szabhat határt. Itt Visegrádon például számos ceremónia helyszín közül választhattok, mely helyszínek megfeleően fel is vannak készítve egy-egy esküvői ceremónia befogadására. A Királyi Palota, vagy épp a Fellegvár rendszeresen szolgál szertartások helyszíneként, ami nem csupán azt jelenti, hogy van mód a megfelelő terem kibérkésére, de hangosítással, illetve adott esetben cateringgel sem kell külön készülnötök, mindebben mi, illetve az adott helyszín is készségesen tud segítteni. De a közelben lévő pilisi erdőterületek bizonyos pontjain is megszervezhető a ceremónia némi segítséggel. Azt azonban nagyon fontos tudnotok, hogy előre tisztázni kell a vágyakat és a lehetőségek együttállásának mikéntjét, nehogy az utolsó pillanatban kelljen példának okéért valahonnan 40-50 db széket, szerezni, vagy adott esetben behatjtási és parkolási engedélyt kérvényezni több tucat személyautó számára.

Mindenképpen fontos tehát, hogy amint tudjátok, mekkora lesz a vendégszám, illetve milyen fogadást kívántok megvalósítani a ceremónia előtt/után, kérjetek szakmai segítséget és kezdődjön meg a diskurzus. A legnépszerűbb, legszebb, ám úgymond bejáratott esküvői helyszínek komoly népszerűsége miatt időben le is kell foglalni a dátumot, ennek fontoságát sem lehet eléggé hangsúlyozni.
Illetve lényeges, hogy minél egyedibb egy helyszín, annál komolyabb feladatot jelent az infrastruktúra kialakítása, ami megint csak nem gond, viszont időben kell dönteni, s időben kell leszervezni mindent.

 

Scroll to top