Hóangyal és forró csokoládé – téli esküvő Visegrádon

Tavasszal kiküldeni a meghívókat, nyáron megtartani az esküvőt. Amilyen velősen adja vissza a valóságot, ez akár valamiféle mondás is lehetne. A legtöbben szinte automatikusan választják ezt az évszakot, pedig a télen tartott esküvő meseszerű tud ám lenni…

800_visegrad03

A Visegrádi tél

Személy szerint a mai napig képes vagyok megdöbbenni azon, hogy mennyire gyönyörű tud lenni Visegrád télen. Eleve szerencsések vagyunk, hiszen itt sokszor van hó akkor is, amikor az ország legtöbb részén már lemondtak a fehér télről.
Amikor szemerkél a hó, a fákat, a dombot és várat pedig már rég be is lepte, nos, akkor döbbenetes képeket lehet itt készíteni. Természetesen kell hozzá egy kiváló fotós, de a környezet maga olyan, hogy arra nehéz volna jelzőt találni. Szép, maradjunk ennyiben.

 

 

Nászéjszaka a szoba melegében, a tél csendjében

A télen tartott esküvő romantikája felülmúlhatatlan. Gyarlóság volna ezt ennél bonyolultabban megfogalmazni. A külvilág hangjait elcsendesíti a hó, ami felgyűlik az ablakpárkányon is, de a szoba melege ennek éppen csak látványát engedi be.
Van olyan évszak, amikor jobban esik összebújni azzal, akit szeretünk, mint épp télen?

visegrás télen

Hóangyal és forró csokoládé

Rengeteg racionális érvet is fel lehet sorolni a téli esküvő oldalán (legyen akár csak annyi, hogy ilyenkor simábban megy a foglalás), de én mégis azt hiszem, hogy a legtöbben szívvel választanak, ha az esküvőről van szó. Számolni persze kell, és csinál az ember pro és kontra listát is, de végül úgyis megszólal a belső hang.
Bennem ez a két szó valahogy képes felidézni a télnek ezt a varázsos hangulatát. És Neked – vannak téli szavaid?

 

Képek forrása:

www.sielok.hu

www.keptar.organic.hu

 

Scroll to top