Gyerekek az esküvőn

A gyerekek kis erőművek. Biológiai felépítésükből adódóan sokkal több energiát termelnek és adnak le, mint a felnőttek. Bizony, nem könnyű kordában tartani ilyen rengeteg energiát, s nem is szabad.

echuca-wedding-photography-kids

Az izgő-mozgó „sajtkukac” üzemmód, a soha meg nem szűnő kíváncsiság a gyermeki fejlődés természetes része, ha visszafogjuk őket, kárt okozunk vele. Épp ezért a gyermekek dolga egy esküvőn jószerével az, ami a hétköznapjaikban is, jól érezni magukat. Nem várható el tőlük, hogy a hosszú ceremónia alatt mindvégig csendben üljenek, és illedelmesen viselkedjenek. Ha kicsit belegondolunk, ez bizony még nekünk felnőtteknek is komoly próbatételt jelent olykor.

Persze mindezt figyelembe véve kételyek merülhetnek fel bennünk: Mi lesz, ha épp a fogadalomtétel alatt sír fel, vagy csinál valami galibát? Mi lesz, ha akadályozza a fotós munkáját (hiszen egy fényképezőgép olyan izgalmas dolog)? Mi lesz, ha megbotlik és megrántja a zsinórt, vele a DJ pultot? Hogyan oldja meg a szoptatást az étteremben a kismama? Le fognak lépni a szülők, ha kipurcant a gyerekük? Jól fogják tudni egyáltalán érezni magukat?

Nos, igen. Egy esküvő nem feltétlenül jó hely egy 3 éves gyereknek. És ha a gyereknek nem jó, akkor nem jó a szülőknek és a násznépnek sem. A legkézenfekvőbb megoldás igazán problematikus esetben, ha kérjük, hogy 14 év alatti gyereket senki ne hozzon magával. Persze könnyen lehet, hogy ezzel megsértjük kisgyermekes szeretteinket.

Ha másfelől nézzük a dolgot, az esküvő végtére egy családi esemény. Miért ne lehetne ott kisgyerektől dédiig mindenki? Ehhez, nekünk felnőtteknek kell biztosítanunk a feltételeket. Ha annyi mindent meg tudunk szervezni egy esküvővel kapcsolatban, miért éppen ezt ne tudnánk? Amellett, hogyan tanulja meg a gyerek a társas viselkedést, akár az esküvők hagyományát, ha sose viszik el oda?


És ezt olvastad már?

A Star Wars szerelmes párjai


Ha felhőtlen szórakozást és örömtelien együtt töltött napot szeretnétek meghívott vendégeitek körében, és kisgyermekes ismerőseiteket, barátaitokat sem szeretnétek kihagyni ebből, akkor a megoldás egy profi szolgáltató lesz, aki külön gyereksarkot kialakítva, vigyáz a gyerekekre és mindenféle izgalmas játékkal felszerelve értelmes elfoglaltságot ad nekik, ha kell lefekteti őket, megkímélve a szülőket a felelősség terhétől a ceremónia alatt és a lakodalomban.

Ugyanakkor a gyerekek figyelme néhány perc erejéig nagyon jól megfogható. Szeretnék, hogy a felnőttek megbízzanak bennük, s valami „komoly”, felnőttes feladattal bízzák meg őket. Csak ámulni fogtok majd rajta, milyen ünnepélyes felelősséggel viszi majd, kihúzott háttal a kisfiú a gyűrűtartó párnát, milyen elbűvölő tud lenni koszorúslány minőségében egy apró hercegnő, s nem utolsó sorban, a gyerekek rendkívül hálás fotótémák egy esküvőn.


Kövessétek a Visegrádi Esküvőt a Facebbokon is!

Scroll to top