Egy királyi menyegzőruha története

Hiába a pénz, a csillogás, a hírességek élete bizony nem egyszerű. A rengeteg figyelem, rengeteg felelősséggel is jár, s talán még fokozottabban igaz ez egy olyan jeles eseménynél, mint egy esküvő.

hbz-diana-charles-wedding-08

Lady Diana esküvői ruhájának nem mindennapi történetéhez képest egész biztosan csekélységnek fogod érezni azt a néhány ruhapróbát, ami majd rád vár a Nagy Nap előtt.

A királyi pár 1981-es egybekelését nagy várakozás előzte meg, mivel 1947 óta Charles volt az első trónörökös, aki házasságot kötött. Ráadásul a BBC élő televíziós közvetítésének köszönhetően a menyegzőt majd az egész nyugati világ figyelemmel kísérhette. Az addig még reflektorfényhez nem szokott Dianára tehát extra mértékű felelősség nehezedett, hogy a lehető legtökéletesebb, hercegnőhöz illő öltözékben jelenjen meg királyi kedvese oldalán.

Mindenki azt találgatta, vajon melyik híres dizájner tervezi majd az esküvői ruhát. Mindenki meglepetésére Diana David és Elizabeth Emanuelt, egy szinte ismeretlen tervezőpárost választott a feladatra. A választás nem kis merészség volt, hiszen a páros akkor mindössze egy éve hagyta el az iskolapadot, a terv pedig valódi államtitok volt. Elejét veendő, hogy a szertartás előtt kitudódjanak a részletek, a tervező darabokra tépte az eredeti tervet rögtön az után hogy Diana rábólintott. Sőt, elővigyázatosságból, ha a menyasszonyi ruha tervei mégis napvilágra kerülnének, megterveztek és megvarrtak egy teljesen más fazonú tartalék ruhát is. Szerencsére azonban nem kellett bevetni a B tervet, Diana ugyanis minden ruhapróbára egyedül érkezett.


És ezt olvastad már?

Kíváncsi vagy, mit evett esküvőjén Mátyás király és Beatrix Királyné?


Újabb nehézséget jelentett viszont a tervezőknek, hogy az egyre nagyobb médianyomás alatt Diana fokozatosan megroppant, s alig több mint egy hónap alatt 42-es méretről 38-asra fogyott.

A tervezés és összeállítás, majd a ruhapróbák hosszú hetei után, az elkészült ruha végül is igazi királynéhoz méltó viselet lett, selyemből, széles puffos ujjakkal, 10.000 darab kézzel felvarrt igazgyönggyel, egy darab antik csipkével, amely még I. Mária királynőé volt, és Diana külön kívánságára több mint hatméternyi uszállyal.

A grandiózus ruha azóta a történelem egy fontos darabja lett, s mint azt az események is bizonyították, szerencsésebb lett volna, ha Diana inkább a megfelelő férj kiválasztására fordít nagyobb gondot, mint a ruhára.
Ne zavarjon hát Titeket, ha nem királyhoz és királynőhöz méltó, milliókat érő öltözékben ér benneteket a Nagy Nap. A legfontosabb, hogy azzal az emberrel készültök oltár elé állni, akivel az egész életet együtt tölthetitek.


Izgalmas esküvői sztorikért és tippekért kövess minket a Facebookon is!

Scroll to top