Egyenruhás esküvők (2. rész)

A bejegyzés előző részében inkább általánosságban, az egyenruhás esküvők alapvető jellegzetességeiről szóltunk néhány szót. Most menjünk bele kicsit mélyebben a részletekbe, hogy lássuk, mi minden hozható ki egy ilyen eseményből.

PhotosbyBrown_PublicSafetyWedding8

Először is, nevével ellentétben, az egyenruhás esküvőket korántsem kell olyan szigorú keretek közt kezelnünk, mint azt első blikkre gondolnánk. A díszegyenruha, a kollégák feszes sorfala az oltárhoz vezető úton önmagában is megadja a ceremónia méltóságát. Miért ne lehetne mindaz, ami ezen túl van, könnyedséggel, fiatalos játékossággal teli?

Apropó, egyenruhák: ha heti öt napon át, három műszakban viseled egy szervezet uniformisát, ami ráadásul munkaruha is, nem biztos, hogy szeretnéd, ha bármilyen formában köze lenne a magánéletedhez. Ezért Hölgyeim, akármilyen erős is bennetek a vágy, hogy olyan külsőségek közt menjetek férjhez, mintha maga a walesi herceg vezetne oltárhoz, ha a párotok inkább civil öltönyben mondaná ki a boldogító igent, engedjétek el a dolgot. Mindamellett a legtöbb szerv egyenruháinak viselete anyaguknál és szabásuknál fogva hosszú távon roppant kényelmetlen és izzasztó, nem árt tehát előre felkészülni az extra terhelésre. Tűzoltók előnyben!

Ha pedig úgy döntötök, hogy belevágtok, engedjétek nyugodtan szabadon a fantáziátokat, hogy egy kis játékot csempésszetek a „kötelező” elemek mellé. Miért ne vezethetné egy rendőrnő bilincsre fűzve vőlegényét az oltár elé… Na jó, lehet, hogy ez kicsit erős. De bármit kitalálhattok a jó ízlés és a biztonságosság határain belül. Hiszen az egyenruhás esküvő végső soron nem más, mint a szakma hagyományai és jellegzetességei mentén szervezett tematikus esküvő. Így akár olyanok is belevághatnak, akik semmilyen kötelékben sem teljesítenek szolgálatot, egyszerűen csak rajonganak az egyenruhákért.

Higgyétek el, játék és méltóságteljesség nagyon jól kiegészítik egymást.


Esküvői tippek, történetek a Facebookon is!

Kép forrása: www.blog.snapknot.com

Scroll to top