Európa legromantikusabb városai

Ha szeretnétek meglepni magatokat egy kettesben eltöltött, varázslatos hétvégével, akkor érdemes átböngésznetek a mai ajánlatainkat!

prága

Az öreg kontinens gyönyörű nagyvárosokkal van tele, melyeket legalább egyszer mindenkinek látnia kell az életben. Mindegyik másmilyen szempontból különleges, és teljesen más értékei vannak, amelyekért érdemes lehet felkeresni őket. Mi most megkíséreltük összegyűjteni a legromantikusabbakat, melyekből bátran válogathattak úti célpontokat a közeli, s távoli hosszúhétvégékre.

Párizs

Hogy is kezdődhetne ilyesfajta lista éppen Franciaország legragyogóbb ékköve nélkül? Akár a jellegzetességeit, akár a legeldugottabb zugait keresitek fel, mindenféleképp felejthetetlen és varázslatos emlékekkel fogtok gazdagodni az út végére, főleg így, az ősz derekán. Ezt a várost olyan pároknak ajánljuk, akik imádják a pompát és a ragyogást, ugyanakkor nem átallnak belevetni magukat Európa történelmének egyik legelőkelőbb monstrumába. Párizs ugyanis nemcsak a fények városa, hanem a műemlékeké is, melyek olykor képesek évszázadokat visszarepíteni benneteket az időben.

London

A brit főváros nem feltétlenül az elsők között jut az emberek eszébe, ha romantikáról van szó. Azonban van egyfajta meghitt bája a londoni ősznek, mikor is a Hyde Park és a Hampstead Heath ezer színbe öltözik, ti pedig megejtetek itt egy könnyed kis pikniket vagy sétát. Ugyan a brit időjárás híresen tragikus, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az esős szürkeség nem áll jól neki. Akár az ódon, klasszikus épületek között, akár a Temze partján rendkívül hangulatos minden eltöltött perc, nem beszélve azokról a műremek épületekről, melyeket járva garantáltan elrohan az idő.

Prága

Hívhatjuk „száztornyú városnak” vagy „aranyvárosnak”, mindenesetre Prága talán méltó vetélytársa lehet Párizsnak, ha romantikáról van szó. Az előzőekhez hasonlóan ez is azon helyek közé tartozik, melyeket nem elég egyszer látni, és minden évszakban tartogat egyfajta kedves és bájos, mégis már-már könyörtelenül vonzó életérzést. Itt egyszerre találhatjátok meg a lüktető pezsgést a város szívében, valamint a csendes, andalgásra tökéletesen alkalmas helyeket a macskaköves utcákban, illetve a mesés, történelmi kertekben.

Scroll to top