Esküvőn gyerekekkel-  tippek szülőknek

Ha az ifjú pár is örömmel látja a teljes családot, akkor hurrá! Itt az idő, hogy végre egyszerre bulizhasson csinos ruhában mindenki!


Ugyanakkor minden szülőnek fontos emlékeztetnie magát, hogy habár a nyakkendős-pörgős ruhás gyerekük nagyon bájos, de az esküvő első sorban az ifjú pár ünnepe és ennek így is kell maradnia.
Egy pár alapszabály betartásával gondoskodhatunk arról, hogy mindenki jól érezze magát.

Legfontosabb, hogy jól ismerjük a gyerekünket. A nyitott gyereknek az esküvő életre szóló élmény lehet, egy szorongóbb kisgyerek viszont nem biztos, hogy jól érzi magát sok ember között, ebben az esetben jó alternatíva lehet, ha van a közelben nagyszülő, bébiszitter vagy közeli barát, aki el tud menni sétálni a kicsivel, ha túl sok az inger.

Mindig legyen B terv!

Szertartás alatt kimenni, nasit vinni, amíg a vacsorára vártok, stb. A jó B tervekhez pedig információk kellenek. Milyen lesz a helyszín? Lesz lehetőség elvonulni, pihenni? Mennyire lesz hangos a zene? Lesznek más gyerekek, játszósarok? Kültér vagy beltér? Mindenre fel lehet készülni, de csak ha lehet tudni, mire számítsunk. Ruhából a csinosság mellett legyen szempont a kényelem is és nem árt legalább 2-3 váltással készülni, mert a vacsora és más események ugyanolyan gyorsan látványos nyomokat hagynak maguk után, mintha játszótéren lenne a gyerek. Bárhogy is alakul az este, a szülői szerepből nem lehet kilépni, habár jó lenne felszabadultan csak a bulira figyelni, érdemes számítani rá, hogy nevelési feladatok is lesznek. Valamint a buli vége sem csak a szülők táncos kedvén múlik, hanem a kicsik teherbírásán. Mindezekkel együtt nagyon megéri, életre szóló élmény lehet, mikor együtt mulat az egész család a barátokkal és hozzátartozókkal!

 

Fotó forrása: harpersbazaar.com

Scroll to top