Esküvőn gyerekekkel- illemszabályok vendégként

Ha gyerek nélkül, vendégként érkezünk egy esküvőre, érthető, ha “csak” a lehető legnagyobb buli és a szeretteink nagy napjának méltó megünneplése a cél. Ha az ifjú pár úgy döntött, hogy a gyerekeket is szeretettel látják a nagy napon, tudhatjuk, hogy okkal választották ezt a lehetőséget…


Amikor a szülő gyerekekkel érkezik a szertartásra, lakodalomba, jól ismeri a gyerekét és pontosan tudja, hogy mi az, ami neki még belefér is mi az, ami már nem. Apróságokat terelgetni egy esküvőn nagy kihívás, nincs szükség bónusz kéretlen nevelési tanácsokra, beszólásokra, neheztelő pillantásokra. Lehetőség szerint próbáljunk támogatóak lenni.

Figyelni, hogy az eredetileg csukott ajtó vissza legyen zárva, ha tudjuk, akadályozzuk meg a kialakulóban lévő katasztrófát (ha a szülő már nem ér oda), segíteni helyet csinálni, ha éppen mihamarabb ki akar érni a hangoskodó gyerekkel a templomból. Ha közeli barátról van szó, ajánljuk fel a segítségünket, figyeljünk a kicsire, amíg a szülő kimehet mosdóba, gratulál vagy éppen megtáncoltathatja a menyasszonyt.

Ha belefér, akkor hatalmas ajándék egy szülő párnak ha táncolhatnak egyet ketten, gyerek nélkül. Hiszen a cél végső soron mégiscsak közös: az ifjú pár döntésének boldog, felszabadult ünneplése, ahol mindenki jól érezheti magát. 

 

Fotó forrása: bbc.co.uk

Scroll to top