Erdei esküvő – zseniálisan szép és egyszerű

Egy esküvő mindig egyedi, különleges esemény. Nem mindegy milyen díszletek közt mondjátok ki a boldogító igent, hiszen ez az emlék fog végigkísérni Benneteket egész életetek során. Na de esküvő az erdőben?

erdei eskü

A napsütötte erdő illatos, könnyed levegője, a laza, spontán hangulat, az évszázados fák nyújtotta meghitt, stílusos szakralitás, melyben a menyasszony nimfaként, erdei tündérként jelenik meg: mindezektől lesz az erdő, mint természetes szentély, nagyszerű helyszín egy esküvőhöz.

Nyilvánvaló nehézségei és kockázati tényezői mellett, melyeket igazán könnyű áthidalni, egy ilyen esküvő semmivel sem igényel több szervezést, mint a tradicionális keretek közt megtartott menyegzők.

Fontos, hogy legyen a közelben egy jól felszerelt épület, ahonnan a násznép kényelméhez szükséges dolgokat biztosíthatjátok, és ahová rossz idő esetén behúzódva zavartalanul folytathatjátok a ceremóniát. Szerencsére nem kell sokáig keresgélnetek ilyen helyszín után. A hegyi és erdei turizmust kiszolgáló éttermek, szállodák többsége ugyanis fel van készülve egy ilyen rendezvényre, amiképpen nálunk Visegrádon sem nevezhető egyáltalán lehetetlennek erdei esküvőt szervezni.
Elég kiválasztanotok egy, a biztonságot jelentő épülettől kellően távoli, de még elfogadható közelségben lévő tisztást, s hogy azt miképpen díszítitek fel, annak tényleg csak a képzeletetek szabhat határt.

erdeieskü2

Az erdei esküvők egyik legszebb vonása, hogy a helyszínből sugárzó természetes báj és szakralitás különlegesen meghitté és varázslatossá tesz mindent, a legegyszerűbb díszítő elemeket is.
Antik könyvek, régi fényképek, a nagymama porcelánjai, néhány díszes párna, a gyerekkorodban ölelgetett plüssfiguráid, friss mezei virágcsokor… mindez bátran felhasználható díszítő elemként a helyszín kialakítása során. Ezek azok az apró elemek, amelyek igazán intimmé és személyessé teszik a teret.

Persze akármennyire is könnyűnek ígérkezik a feladat, fontos, hogy ne Ti magatok szervezzétek és dekoráljátok teljes egészében az esküvőtöket. Vonjátok be barátaitokat, szeretteiteket is, akiknek a szépérzékében feltétlen megbíztok.
Ha ugyanis mindent magatok szeretnétek csinálni, a lagzi előtti pár nap végeláthatatlannak tűnő hajtássá alakulhat, pont attól az élménytől fosztva meg Titeket, hogy kizárólag egymásra és a családotokra koncentráljatok a Nagy Nap környékén.


És ezeket olvastad már?

Extrém esküvő, vagy klasszikus? (2. rész)

Egy kora nyári délutáni séta Visegrádon?


Esküvő? Rengeteg hasznos tippünk van. Kövess bennünket a Facebokoon!

Scroll to top