Enni vagy nem enni – NEM ez a kérdés!

A készülődés napról-napra egyre többet vesz ki Belőled, s ahogy közeledik a Nagy Nap, úgy nehezülnek a „kis napok”. Óhatatlan, hogy az esküvői sürgés-forgásban a chipses zacskó zörgése hoz csak megnyugvást. Normális esetben nincs is baj pár maroknyi bűnös nasival, de az esküvő előtti 2-3 hétben meg kellene állni. Elmondom, hogy miért, és azt is, hogy mit.

gyorskaják egy kupacban

Alapelvek – Te számítasz!

Az egészség világnapján írtam már arról, mit kell tenned, hogy fitt legyél az esküvődön, és bírd a sok-sok álldogálást, sétát, táncot, fotózást stb. Ezúttal is hasonló a téma, de máshonnan megközelítve: milyen ételeket kell elkerülnöd ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, amikor kimondod a boldogító igent. Így lehet maximumon az energiaszinted!

Gyorskaják

Mindig mindenki elmondja, hogy nem szabad! Egészség ide vagy oda, ez egy idő után unalmas: aki szereti, vagy a munka miatt rákényszerül, azt úgysem lehet lebeszélni. Azonban a ceremóniát megelőző 2-3 hétben tényleg hanyagolni kellene. Miért?

Mert kevés energiát adnak, és cserébe nagyon sokat vesznek el, ugyanis a szervezet nehezen tudja feldolgozni a kapott szénhidrát és zsír dózist.

Na jó, de nem ez a helyzet minden zsíros étellel? Nem teljesen! A túlzott zsírbevitel rossz hatással van a szervezetünkre – valószínűleg nincs dietetikus, aki életében legalább egyszer el ne ejtett volna egy hasonló megállapítást.

Azonban (és ez szintén elemi tény), vannak olyan „zsíros ételek”, melyek egyéb tulajdonságuk miatt mégis fontosak a szervezet számára: ott vannak pl. a húsokban lévő nyomelemek, fehérjék stb., mint amilyen például a vas. Utóbbit említve gyorsan hozzá is tenném, hogy a vas elengedhetetlen a megfelelő energiaszinthez, az oxigén és az elektronszállításban is fontos szerepe van.

Summa summarum: nem arról van szó, hogy semmi zsírosat nem szabad enni esküvő előtt, a koplalástól pedig mentse meg a menyasszonyt egy jó esküvőszervező! A lényeg csupán az, hogy az esküvő előtti néhány hétben meg kellene próbálni tudatosan étkezni, hiszen a készülődés iszonyatosan le tudja strapálni a testet és a lelket egyaránt, ha pedig még az étel sem tölt fel energiával, vagy épp ellenkezőleg – na, az már baj!


Ismerd meg Visegrádot, az esküvők városát – Kövess minket Facebookon is!


 

Scroll to top