Szentivánéji álom Visegrádon

Shakespeare óta már biztosan tudjuk, hogy Szent Iván éjszakája egyáltalán nem egy átlagos éjszaka.
Visegrádon is hosszú évek óta megüljük az év legrövidebb éjjelének ünnepét, tűzzel, zenével és csillagokkal.
Ezúttal tartsatok velünk Ti is!

visegrádi esküvő_szenivánéji mulatság visegrádon
Vonyarcvashegynél például így ünnepelnek a vízpartiak. Akárcsak mi Visegrádon.

A Duna-menti népeknél évszázadok (némelyeknél évezredek) óta szokás tűzzel és virrasztással ünnepelni a napfordulót, mely a hagyományok szerint babonás éjjel, a csodák és a természetfeletti jelenségek éjszakája, amikor bárki szamárrá változhat, ahogyan az örök szerelmet is megtalálhatja, és persze meg is pecsételheti azt.

Visegrádon ma este egy igazán családias hangulatú program kerül megszervezésre, melynek előkészületei már most is nagyban zajlanak, hiszen a hatalmas máglyát fel kell építeni.
A tűzgyújtásra szürkületkor kerül majd sor, s ahogyan évek óta mindig, ezúttal is a Visegrádi Dobosok transzba ejtő dobritmusait hallgatva figyelhetjük, ahogyan szép lassan szétterjed a tűz, majd a nagy máglya összeroskad és egyetlen hatalmas, izzó egésszé lesz.

A dobosok misztikus játékát követi a Szimbola világzenei együttes élő koncertje, s a bátrabbak már a zene dallamaira is megpróbálkozhatnak a tűzugrással, az igazán felkészültek pedig saját felelősségükre akár a parázson járásra is.

Tudtátok, hogy ha egy szerelmes pár együtt, kézen fogva ugrik át a tűzön Szent Iván éjjelén, azzal örök szerelmet fogadnak egymásnak, melynek boldogságáról az égiek gondoskodnak majd?
Már csak ezért is érdemes ma este, naplemente után lenézni a Kék Duna Autós Kempinggel szemben lévő, Duna-parti tisztásra.


Legyél Te is Visegrád-fan – Kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top