Eljegyzés gyűrű nélkül?

Előző cikkünkben a karikagyűrű történetéről írtunk, most azonban az eljegyzési gyűrűről lesz szó… Pontosabban arról, hogy létezhet-e ma még eljegyzés sokköves gyűrű nélkül?

esküvő nyaklánc

Ez egy rendkívül megosztó téma, és valószínűleg mindenkinek – elsősorban a hölgyeknek – markáns véleményük van arról, hogy egy eljegyzés csak gyűrűvel lehet-e hivatalos, vagy megáll a lábán anélkül is? Ezer és egy oka lehet annak, hogy nem kerül elő lánykéréskor, vagy éppen más ajándékkal van helyettesítve. Azonban akárhogy is vesszük, sokszor előfordult már a történelem során, hogy kőbe vésettnek hitt tradíciók változtak meg gyökeresen, és ez hatványozottan jelenik meg a házassági szertartások körében is, melyek javarészt az időszakosan változó körülményeknek próbáltak megfelelni.

Mi oka lehet a gyűrű „elhagyásának”?

Evidensnek tűnhet a válasz, miszerint anyagi háttér áll a dolog mögött, azonban rendszerint ez ennél bonyolultabb. Hiába ismeri jól a férfi a nőt, a ruhák és ékszerek kiválasztása a leggyakrabban egy aknákkal és csapdákkal tarkított terület, ahol könnyű súlyos hibát véteni. A legtöbb nő fejében már bakfiskor óta él egy kép a tökéletes eljegyzésről és esküvőről, melybe természetesen a kiegészítők is beletartoznak. A női ízlés dolgában kevésbé biztos férfiak fegyvere az, ha a nagybetűs álomgyűrűt közösen választják ki, viszont, hogy a lánykérés meglepetése ne maradjon el, vagy anélkül, vagy valamilyen egyéb eljegyzési tárggyal kell térdre borulni a választott előtt.

Mivel helyettesíthető egy eljegyzési gyűrű?

A reménybeli vőlegény dolga ezen a ponton némileg könnyebb lehet, viszont még így is, sőt talán így főként szükséges latba vetnie minden kreativitását és romantikusságát. Rengeteg már létező alternatíva közül lehet válogatni, így a gyűrű helyett lehet választani például egy egyedi, gyönyörű nyakláncot. Ez egyébként is kitűnő választás lehet azoknak, akik nincsenek túlságosan oda a gyűrűkért. Emellett egyre felkapottabbak – bár csak a bevállalósaknak ajánljuk – a közös tetoválások, melyek egy életre veletek maradnak. Manapság azonban egyre gyakoribb a tengerentúlon, hogy egy élményekben gazdag álomutazással történik meg a lánykérés, így az eljegyzési ajándék elsősorban az élmény, főleg, ha régóta vágyott célpontot tűztök ki magatoknak.

Scroll to top