Egy hely, ahol régi mesterségeket is kipróbálhattok

Visegrád bővelkedik az olyan izgalmas helyszínekben, melyek nem csak gyönyörködtetnek, melyek nem csupán arra jók, hogy fotózkodjunk környezetükben, de az izgalmas tevékenykedést, az aktivitást is lehetővé teszik. A Palotaház épp ilyen hely. Ha már úgyis erre jártok, hogy felmérjétek leendő esküvőtök helyszínét, nézzetek be egy kicsit!

Visegrádi esküvő és visegrádi Palotaház
Vicces volna egy kovácsoltvas jegygyűrű az esküvőre….

 

A Palotaház Visegrád egyik legújabb épületkomplexuma, mely azonban a felszínen nem valami hatalmas monstrum érzetét kelti, sokkal inkább egyfajta hívogató kapuja az élő középkor városának.
És nem csupán azért, mert Budapestről érkezvén egyike az olyan, impozáns épületeknek, melyeket elsőre megláthattok.

A Palotaház létrehozásának egyik fő célja az volt, hogy a Visegrádra érkező vendégek számára nyitva álljon egy olyan helyszín, mely az év valamennyi időszakában ízelítőjét képes adni mindannak, ami számunkra ezen a csodás dunakanyari városkában megszokott és mindennapi, bár a messziről érkezők eleinte úgy hihetik, hogy nincs szó másról, mint középkori turisztikai attrakcióról.
Aki azonban többször is járt már nálunk, eltöltött néhány napot Visegrádon, tudja, hogy itt bizony tényleg szerves része a 21. századnak a középkor, történelmünk egyik legdicsőségesebb korszaka, s hogy a hagyományőrzés kifejezésről Visegrádon automatikusan lehullik az ódon, múzeumi jelentésréteg.

Kézművesek segítségével próbálhatjátok ki, hogyan lehet tradicionális módszerekkel követ faragni, kovácsolni, vagy épp papírt meríteni, de a keramikus mesterség fortélyait is elleshetitek.
Persze akkor sem jártok rosszul, ha inkább csak nézelődnétek, hiszen rengeteg gyönyörű kézműves tárgy került kiállításra, melyek nagy része megvásárolható a helyszínen.

A Palotaházban középkori lovagi torna bemutatókat, koncerteket és nagyobb, tematikus vásárokat is rendezünk az év különböző pontjain, de a város információs irodája is itt kapott helyet: ha kérdésetek van Visegrád helyszínei és aktuális rendezvényei kapcsán, itt nyugodtan feltehetitek.

 

__________________________________________________________________________________________________

 

Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket Facebookon!

Scroll to top