Az időjárás szeszélye, az esküvők ellensége?

Bizony nem mindegy, hogy kültéri, vagy beltéri esküvő. Ahogyan az is tény, hogy mindkettőre csereszabatos formában lehetetlen felkészülni. Ám van megoldás, ahogyan mindig…


…és itt most a legtöbben arra gondoltok, gondolunk, hogy mi van abban az esetben, ha gyönyörűre tervezett, aprólékosan megkomponált kültéri esküvőnket egy hirtelen, vagy éppen csak az utolsó napokban „bejelentkező” vihar el kívánja mosni. A legfontosabb, hogy legyetek kompromisszumkészek. Olyna sajnos nincs, hogy 2022. júniusában olyan 2023. májusi dátumot válasszunk, amikor nem fog esni az eső. Persze lehet statisztikákkal bíbelődni, de 100%-os biztosságú döntést nem tudtok hozni ezen a téren. Okosabb megoldás tehát olyan helyszínben gondolodni, amely adott esetben rendelkezik B-tervvel, azaz az ismert létszámú násznépüket képes fogadni beltéren is.

Olyan is elképzelhető, hogy az eső csupán egy fél órára, vagy nem sokkal hoszabb időre csak le, ezesetben nem kell teljesen a B-terv mellett döbtenünk, ám tudnunk kell biztosítani a násznép esővédelmét (ezzel a legtöbb esetben nem lehet gond, ha a helyszín kiválasztásakor tényleg profikkal állunk vállvetve egymás mellett).

Egy kis eső tehát nem lehet probléma, ha tudjuk, hogy van némi menedékünk, a komolyabb ciklonok beköszöntével pedig, ha el tudjuk engedni a külteret, s olyan beltéri alternatívát kínál az esküvőhelyszín, mely nekünk is tökéletesen elfogadható, akkor ezen a téren sincs szükség aggodalomra.

Tipp: Ha tudod már, hogy kültéren, vagy beltéren lesztek, az esküvői fotóst tájékoztasd erről, hogy az adott opciókhoz mérten tudjon felkészülni a lehető legjobb képek kedvéért.

Scroll to top