Az elegáns vőlegény ismérvei (4. rész)

Még mindig nem elég. Még mindig vannak ötleteink, hiszen még mindig van mit javasolni az vőlegényeknek, akik azt hiszik, hogy úgysem áll jól nekik az öltöny…

régi fotó

A zakó mérete

A korábbi részekben már érintettük az öltöny témakört, azonban a zakóról csak érintőlegesen esett szó. A zakóról, ami akkor nevezhető „pont jónak” méretét tekintve, ha begombolást követően a tenyerünk még kényelmesen aláfér. Máskülönben vagy nagyon kellemetlenül érzi majd magát az ifjú férj az ötödik órát követően a szoros öltözetben, vagy úgy fog festeni, mintha kölcsönkérte volna azt jelentős méretű apukájától egy pillanatra.

Miért ne gomboljuk be a mellény alsó gombját soha?

Többnyire egy legendát sejt az ember e szokás mögött. A régi írek, vagy a walesi herceg egy bohém, ám talpig úriember lovagja sejlik fel a ködből… Egykor matróz volt. Az óceánok ura, Ceylon örök szerelmese. Pedig semmi másról nem szól az egész dolog, mint arról, hogy az alsó gomb a vállfára akasztott mellény tökéletes formáját segít megőrizni, a felvett ruhán begombolva azonban olyan hatást és érzetet kelt, mintha fűzőt hordana az ember. Olyan fűzőt, amit nem rá terveztek, olyan fűzőt, amit nem kellett volna felvennie a ruha alá.
Szóval ne gomboljuk be a mellény alsó gombját (ha csak nincs kifejezetten úgy kialakítva a ruhadarab, hogy az – akárcsak a fenti képen – szabásánál fogva megengedje azt . Így lesz a legjobb.

 

 

Scroll to top