A tökéletes esküvő receptje (9. rész)

Egy klaszikus kérdés, ezer válaszlehetőséggel: milyen legyen az ifjú párt a ceremónia helyszínére szállító autó?


Jó kérdés, hogy honnan ered a modern világ azon esküvői hagyománya, mely szerint az ifjú pár mindeképpen valami különleges autóval kell érkezzen. Erre a kérdésre nem keressük a választ, néhány apróságra azonban mindenképpen felhívnánk a figyelmeteket.

Luxus, vagy stílus?

Érdekes, hogy vajon érdemes-e kettéválasztani a két dolgot, de bizonyos mértékben mindeképpen. Mert például egy terepjáró limuzin sokkal inkább a luxus, mintsem a stílus kategóriájába tartozik (vélhetően, bár a témakör igen szubjektív), viszont egy 1960-as évekből származó mondjuk brit, vagy amerikai autó már inkább a stílus felé enged evezni bennünket. Árban hatalmas lehet a szórás, de egy vintage esküvőre 8 méteres RAM-al érkezni (amin esetleg még egy plató is helyet kap a biztonság kedvéért) kevéssé lesz hangulatos, mint mondjuk egy a vőlegény által vezetett kora hatvanas évekbeli Triumph…

Sport, vagy elegancia?

Persze ezzel a témakörrel összességében nem annyira a menyaszzonyok, mint inkább a vőlegények szeretnek foglalkozni, mégis közös döntést igényelhet, hogy kimondjuk még időben, fiatalos, lendületes autót keresünk, vagy épp valami már-már mókába hajló megoldást, esetleg valami igazán extravagáns historizáló elgondolásaink vannak. Egy német, vagy olasz sportautó persze mindig sportos lesz, akkor, ha 50 éves is elmúlt adott esetben, míg könnyedén előfordulhat, hogy a pár inkább a régi filmek hangulatából merítene és valami 1900-as évek első felében készült járművel szeretne begördülni a Nagy Nap célhelyszíneire. Jó ezt előre tisztázni, mert a lehetőségek cseppet sem végesek, főleg egy népszerű nyári időszakban.

Ami pedig egyaránt egészen biztos…

…az nem más, mint annak ténye, hogy ennek a műfajnak egyik variációja sem éppen a legolcsóbb eleme egy esküvőnek. Érdemes lehet végiggondolni, hogy nincs-e az ismerősi körben valaki, aki szívesen kölcsön adná féltett autókülönlegességét, akár úgy, hogy ő vezeti végig, tehát minimális kockázattal (természetesen annak fényében, ezt talán említeni sem kell, hogy ő is a násznép szerves része). Máskülönben, ha bérelnénk, óránként minimum 20-30.000 Ft-tal egészen biztosan számolni kell, de ha szeretnénk egész nap használni és a helyszíneken tartani az autót, akár az 500.000 Ft-ot is meghaladhatja adott típusok esetén a napi díj.

 

Scroll to top