5 dolog, amit érdemes szem előtt tartani, ha meghívnak egy esküvőre

Az esküvői etikett kapcsán elmondhatjuk, hogy ahány ház, annyi szokás, azonban van néhány alapszabály, amit érdemes betartanunk, ha barátaink megtisztelnek bennünket, s meghívnak a nagy napra, hogy együtt örüljünk velük.

Szóval, ne okozzunk galibát…

church-wedding_1925562b

Az ifjú párnak közel sincs könnyű dolga, hiszen számtalan hagyománynak kell megfelelniük, rengeteg íratlan szabályt kell betartaniuk, mert hát az esküvő, az bizony esküvő.

Ott van a család, ott van a rengeteg intézni való és persze a hónapok óta letagadhatatlanul bennük mozgolódó érzés: „csak mindenki jól érezze magát!”

Nekünk meghívottaknak tehát illik odafigyelnünk egy s másra, az alábbi 5 dologra legalábbis mindenképpen.

  1. Természetesen előfordulhat, hogy nem tudsz elmenni a nagy napra. Örülne a pár, ha ott lennél, de ha abszolút nem tudod megoldani, akkor ezt a lehető legkorábbi időpontban jelezd nekik!
  2. Még véletlenül se késs a templomból! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki ceremónia közben érkezik, főleg, ha már az oltár előtt állnak a leendő házasok.
  3. Tartsd be a szertartás szabályait! Ha nem tudod, mikor kell felállni, vagy leülni, akkor figyeld a többieket! Ne most lázadj az egyház ellen!
  4. Ha egyértelműen csak téged hívtak meg, ne vigyél magaddal mást! Se anyut, se aput, se a kedvesedet! Nem illik, és nagyon kellemetlen. Neked, a plusz embernek és a párnak is.
  5. Mindenképpen gratulálj az ifjú párnak, akkor is, ha +1 főként érkeztél és valójában nem igazán ismered őket!

Persze rengeteg egyebet is felsorolhatnánk, de valószínűleg ezek a legfontosabbak. A dress code-ról és az idő előtti bepálinkázásról talán nem érdemes szót ejteni. Előbbi kapcsán a helyszínen már nem igen van mit tenni, az utóbbi megoldására pedig ott a vőfély.

Ha esetleg téged tisztelnének meg e nem éppen felelősség nélküli tisztséggel, kövesd a Visegrádi Esküvő.hu blogját, hogy megtudhass néhány izgalmas információt majd arról is, milyen egy igazán belevaló vőfély!

 

Kép forrása: www.churchsupporthub.org

Scroll to top