4. Adventi Kézműves Vásár Visegrádon

Idén is finom romantikával indítjuk a karácsonyi szezont, hiszen december 12-13-án két napra megnyitja kapuit a 4. Adventi Kézműves Vásár Visegrádon! Sétahajót is indítunk Budapestről…

adventi-vasar-k

Visegrád nem csupán egy kistelepülés a Dunakanyarból, hanem Magyarország egyik legizgalmasabb, apró gyöngyszeme, mely soha nem akarja magát nagyobbnak mutatni, hiszen miért is lenne szüksége minderre annak a városnak, melynek neve idestova 1000 éve ismerős Európa-szerte valamennyi, önmagára valamit is adó utazó számára.

 

Kézműves vásárunk gondolata is mindennek szelemében fogant, amikor úgy döntöttünk, hogy a frissen átadott Palotaház udvarának különleges adottságait azon melegében szeretnénk kihasználni, mert valójában nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit mutat egy szép vásár ebben a környezetben.

 

Mára szinte tradícióvá lett családias kis adventi vásárunk, s idén már sétahajóval is jöhettek, ha Budapestről szeretnétek indulni.

 

December 12-én, szombaton a Vigadó térről indul a hajó reggel 9 órakor, s körülbelül déli 12 órára ér majd Visegrádra.

 

Aki szeretne már az utazás során ténykedni, kézműveskedni egy kicsit, abszolút nem kell visszafognia magát, persze a fiatal szerelmeseket lehet, hogy jobban elkápráztatja majd a táj…

 

Délben máris a Szent György Lovagrend haditorna bemutatójával indítjuk a napot, majd 14 órától ismét hajóra szállhat, aki szeretne, egy hamisítatlan dunakanyari sétahajózásra.

 

A hajó 16:30-kor indul vissza a Vigadó térre, így négy és fél nagyszerű órátok lesz Visegrádon!

 

adventi_visegrad_nyito

Másnap, december 13-án délben indulnak a napi programok, ahol a vásárban tanulhattok majd középkori táncokat, a gyerekeket pedig izgalmas kézműves foglalkozások várják.

 

 

16 órakor Betlehemi műsor következik, majd a kétnapos rendezvény záró akkordjaként a Szimbola együttes világzenei koncertje.

 

 

Visegrád. Karácsony. Kultúra. Tradíció. Ez a négy szó, azt hiszem eleget mond ahhoz, hogy a hétvégén a nagyvárostól messze, valóságos nyugalomban és őszinte egymás felé fordulással készüljetek a Karácsonyra Ti is.

 

 

Képek forrása:

www.wineflow.hu

www.travelo.hu

 

 

Scroll to top