3 meglepő babona az esküvői tortáról

Esküvői babonákban mi magyarok egész biztosan nem szűkölködünk. Nézzünk máris 3 különös hiedelmet, ami a díszes, hatalmas, és jó esetben mindezek mellett finom esküvői tortához kötődik.

Wedding-Cake-Design


Együtt kell felvágni

A tortát hagyományosan együtt szeleteli fel a pár. Manapság persze nem szeletelik végig a tortát, csupán az első vágást ejtik meg együtt, azonban a lényegen mindez mit sem változtat. A szokás alapján ugyanis az összetartozás, az egység, az „innentől kezdve csak olyan van, hogy MI” szimbolikus megerősítése ez a gesztus.

Milyen magas a torta?

Ezt a hiedelmet ismerik a legkevesebben, és talán ez az egyik legfurább a három közül. A torta mérete a leendő gyererek számára és szülstési súlyára, testhosszára utal. Az már más kérdés, hogy honnan tud minderről ilyen jól a cukrász, vagy épp mennyiben képes egy ilyen jövőt befolyásoló cselekedetre az ifjú pár a tortarendelés során… De hát, a hagyomány az hagyomány.

Kinek van felül a keze?

Amikor a tortát vágják szerelmeseink, valakinek kénytelen-kelletlen felül, illetve egyszersmind alul kell tartania a kezét. A hidelem szerint az viseli majd a nadrágot, akinek felül van a keze. Egy biztos: Skóciában ez a szokás valószínűleg nincs a néphagyományok gyűjteményében…

 

 

Scroll to top