Visegrádi tavaszi-nyári programok

Most, hogy immár visszavonhatatlanul itt a tavasz, Visegrádon, az esküvők és múltidéző mulatságok városában is beindul a zsongás. Áprilistól nyár végéig egymást követik a különböző programok.

visegrad-tavasz_eskuvo
Lassan szép zöldbe borul a visegrádi táj.

Idén a lovagi tornától a gasztrofesztiválon át, a musical előadásig terjedő repertoárban mindenki megtalálhatja majd az érdeklődésének megfelelő programot.

Bemelegítésül: Április 16-án Visegrád városa könnyed falusi túrára invitálja az érdeklődőket. A Palotaházat, az Életfa szobrot, a híres Szent Sebestyén kápolnát és a Kokas villát is érintő útvonalat végigjárva olyan összképet kaphatnak majd a városkáról az idelátogatók, amilyenben korábban talán még nem volt részük.

Idén tavasszal az ínycsiklandó ételek és bársonyos italok kedvelőinek is feledhetetlen élményben lehet részük, ha május 17-én ellátogatnak az immár negyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Gasztrofesztiválra. A különféle fogások és ételköltemények mellé idén a The Bits Beatles emlékegyüttes szolgáltatja majd a zenét.

A nyár nyitánya: Június 3-tól Zenés Nyári Esték címmel komolyzenei koncertsorozat indul a visegrádi katolikus templomban. A templom kitűnő akusztikáját, a zene különleges hangzását azok is megtapasztalhatják, akik csak nyár vége felé látogatnak el Visegrádra. A koncerteket augusztus 5-től megismétlik.

A június 16-17-én megrendezett IV. VisegRock fesztiválra ellátogatva azok is kielégíthetik muzikális igényeiket, akik nem csak hallgatni szeretik a zenét, hanem szeretnének egy jót bulizni is rá.

A történelem és a kultúra szerelmeseinek: Június 24-én, a Múzeumok éjszakáján a visegrádi Királyi Palota is megnyitja. A Duna-parton pedig Szent Iván-éji mulatsággal ünneplik majd az év legrövidebb éjszakáját.

A július 7. és 9. között megtartott Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok minden idelátogatónak szolgálnak majd valami érdekességgel. Lovagi tornával a hadtörténet rajongóinak, kosztümös felvonulással a középkor romantikus világa iránt érdeklődőknek, lovasbemutatóval, ínyencfalatokkal, varázslatos korhű zenével és hajnalig tartó mulatsággal.

Július 15-én „Legyetek jók, ha tudtok” címen, a nagy hatású „nevető szent” Néri Fülöp életét bemutató musicallel, augusztus 12-én pedig Népzenei fesztivállal várják az idelátogatókat.

A rendezvények részletei kapcsán látogassatok k el Visegrád város hivatalos oldalára!


Tetszik a cikk? Látogass el a Visegrádi Esküvő Facebook-oldalára is!

Scroll to top