Virágbarát esküvői csokrok (1. rész)

Hogyan lehet igazán egyedi az esküvői csokrod? Adunk néhány ötletet!

esküvői csokor

Minden menyasszonynak fontos, hogy az esküvője egyedi és utánozhatatlan legyen, amiben a legapróbb részletek is kulcsfontosságúak lehetnek. Ezáltal az esküvői csokor szerepe is nagy lehet, ráadásul ez egy igen fontos kiegészítője a menyasszony megjelenésének. A tradicionális, vágott virágokból készült menyasszonyi csokrokban is rengeteg fantázia van, ráadásul korábban már írtunk arról, mennyi módszer van a tartósításukra (Tartósítsd az esküvői csokrot!). Most azonban mutatunk nektek néhány alternatívát, amivel nemcsak egyedivé és felejthetetlenné tehetitek az esküvői csokrotokat, hanem évekkel később is ugyanolyan pompásan fog mutatni, mint a nagy napon.

Papírvirágok

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy az origami darvak fénykorukat élik a nyugati esküvőkön (Ezer daru – egy kívánság), és ha már így benne vagyunk a hajtogatásban, akkor egy csokor virág elkészítése talán nem is olyan elvadult gondolat. Olyannyira nem, hogy az internet tele van a kusudama virágokkal, illetve az egyéb formákkal, hiszen egy darab papíron csak úgy szárnyalhat a fantázia… Természetesen ez kicsivel nagyobb kézügyességet kíván, mint a daruhajtogatás, hiszen a csokorrá összeálló virágoknak tökéletesen kell illeszkedniük egymáshoz, hogy elérjék a kellő hatást. Ha ez túl nagy feladatnak bizonyul, már itthon is van lehetőség előre megrendelni a papír alapú csokrunkat.

Textil és fonal

Másik igen kedvelt módszer a nem hagyományos csokrok terén a horgolt, illetve a textilből vagy épp festett harisnyából megformált virágok felhasználása. A horgolt virágok készítése általában a kezdő kézimunkázóknak sem okoz nagy gondot, de a rusztikus stílus szerelmeseinek inkább ajánljuk az egyszerűbb kivitelezésű, durvább vászonanyagból sodort rózsákat. Persze az anyag megválasztása nagyban függ az esküvő tematikájától, tehát ha kicsit elegánsabb környezetbe szeretnénk beemelni egy ilyen egyedi technikát, ajánljuk a harisnyából vagy a csipkeanyagból megformált virágokat. Mindez nemcsak környezetbarát megoldás, de garantáltan nem lesz kedved a násznép hölgytagjai közé dobni a bokrétakölteményt.

Scroll to top