Támad a menyasszörny?

Bridezilla vagy magyarosabban: menyasszörny. Egy olyan kifejezés, mely vajmi kevés magyarázatra szorul, ám ha a környezetünkben felbukkan, úgy annál több intézkedést kíván.

menyasszony

Az a bizonyos nagy nap mindenkire hatással van, legyen szó az ifjú párról, az örömszülőkről vagy az egész rokonságról és baráti körről, akik akár csak kis részben is, de részt vesznek a szervezésben. Valószínűleg mindenki tudja már, mekkora stresszel jár egy esküvő megszervezése, így kisebb-nagyobb mértékben ti is találkozhattatok már azzal a jelenséggel, ami csak nem olyan régen kapott elnevezést: a menyasszörny. Tegyük hozzá a dologhoz, hogy manapság már a menyasszony és vőlegény részéről kitűzött alapvető és még normálisnak számító szabályok is olykor már ebbe a skatulyába kerülnek… Mi azonban most a valós problémákat és azok valós megoldásait mutatjuk be, amivel remélhetőleg megelőzhető vagy orvosolható lehet a jelenség.

„Ez az én esküvőm!”

Ha ez a mondat elhangzik, akkor ott már valószínűleg gondok vannak. Kétség nem fér hozzá, általában a nők sokkal többet és régebb óta ábrándoznak a leendő esküvőjükről, így már van egy álombéli képük a szervezés elején. A vőlegények általában valamivel rugalmasabbak, és kompromisszumképesebbek, de azért nekik és bizony az örömszülőknek is lehetnek olyan elképzeléseik, amiket meg szeretnének valósítani. Az esküvő elsősorban az aráról és a vőlegényről szól, de emellett két család egyesüléséről is, így nemcsak a saját szempontotokat kell figyelembe venni, hanem a leendő anyós és após szavára is adni illik a családi béke érdekében.

A menyasszony minden felett

Az esküvő kisajátításának nyomvonalán haladva számos történet kering az interneten, melyek különböző módokon mutatják be az esküvőszervezéssel járó nárcizmust. Találkozhatunk így a húga vetélésének örülő arával, vagy olyannal, aki egy vagyon kifizetését várja el a résztvevőktől, vagy épp nevetséges szabályokat köt ki a koszorúslányoknak. Nyilván nehéz mindenki ízlésének megfelelni, de ne csak egy jó válasz legyen lehetséges. Az esküvő úgy lesz csodálatos, ha mindenki felszabadult rajta, nemcsak a pár… vagy annak is csak a hölgy tagja. Egyébként is, ha kevesebb az idétlen szabály, az kisebb terhet ró rátok és a ceremóniamesterre is az esküvőn.

Scroll to top