Nem kell, hogy magadra maradj a szervezéssel (2. rész)

Mert az már egész biztosan garantált, hogy a profik által tökélyre fejlesztett folyamatokban sajnos nem lehetsz annyira hatékony, hogy egyedül magadra vállalva mindent, végül ne csússz el egy-egy kardinális momentumon.


A helyet ugyan ki tudod választani egyedül is, ám ha magad szeretnéd megoldani a díszítés, a hangulati elemek beillesztését, bőven lesz galiba. Ugyanígy: ha csak teoretikus elgondolások mentén alakíttatod ki a menüt, nem kérdezed ki mások véleményét, és persze az életszerűség mentén végis sem kóstolod a menüsor fogásait, legfeljebb irtó szerencséd lehet.

De ilyen a díszlet hangulata, az est programjai, az infrastrukturális kérdések, a szállás, és a végtelenségig sorolhatnánk. Meg lehet ugyan kísérelni a magányos szervezést, de egyrészt lehetetlene fog, aki magára vállal egy ekkora feladatot, mádrészt olyasvalamit csinál, amir semmi szükség sincs.

Az esküvőszervezés egy komoly szakma, melyhez az egyfajta projektmenedszeri szemlélet csupán az első lépés a feltétlenül meglévő tulajdonmságok közül. Ennél a tapasztalat, a kapcsolati háló, tehát összességében a szakmaiság jóval fonstosabb. A legjobb szervezők is minden alkalommal tanulnak valami újat, s aki megszervezett már 80-100 esküvőt, nos talán ő már sejthet valamit a szakmáról. De saját tapasztalat, hogy az 500. esküvő megszervezése is bőven tartogat még meglepetéseket…

 

Scroll to top