Nászút a határon belül (2. rész)

Folytatódik a magyarországi nászút ajánlatainkat összefoglaló sorozatunk!

mati-3202270_1920

Előző bejegyzésünkben a Dunántúlon fellelhető lehetőségekre koncentráltunk, és egészen biztosan tudnánk is folytatni a sort, azonban most mégis tekintsünk egy kicsit a többi tájegység felé is, hiszen Magyarország a teljes területén bővelkedik a romantikus helyekben. Nézzük, milyen nászutas lehetőségek várnak minket a Dunán innen!

Noszvaj

Ha egy település lehet jelenség, akkor Noszvaj az. Regényt lehetne írni a sokszínűségéről és szeretetteljes tisztaságáról, és ez a regény miért is ne lehetne romantikus? A kőházaktól kezdve a lombházakig minden porcikájában látszik az igyekezet, hogy egyszerre beleolvadjon a tájba, ugyanakkor ki is tűnjön páratlanságával. A romantikus kirándulások egyike lehet egy séta a versailles-i hangulatot idéző De la Motte kastély kertjében és termeiben, de megéri bejárni a barlanglakásokban működő művésztelepeket is.

Hollókő

A Cserhát szívében rejtőzik egy apró falu, melynek mégis sikerült az UNESCO világörökségei közé kerülnie. Nem is indokolatlanul! A palóc település és a vár egész terjedelmében egy nap alatt bejárható, viszont nagyon is megéri ennél több időt eltölteni itt, hiszen a helyi programlehetőségeknek igazán végtelen a tárháza, valamint a hely hangulatának mélysége örök emlékekkel téríti meg a rá szánt időt és energiát. Ráadásul a nap végén a méltán híres helyi vendégszeretet egyik hozománya, az isteni hollókői bor is felfrissítheti a párokat.

Lillafüred

Hogy is maradhatna ki a listából Lillafüred, hiszen ez a helység már évtizedekkel korábban is kedvelt úti cél volt a nászutasoknak. Itt is lehetőség van az egész napos kényeztetésre és lustálkodásra, de kár kihagyni azt a rengeteg lehetőséget, amik a hely adottságai miatt szinte önmagukat kínálják. Érdemes benevezni egy kellemes csónakázásra a Hámori-tavon, barlangtúrára a Szent-István barlangban, vagy csak egyszerűen elveszni a helyi Palotaszálló kedves kis sétányain.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top