Nászéjszaka – álom és valóság (1. rész)

Ha belegondolunk kicsit, tulajdonképpen a nász jelenti az esküvők legfontosabb mozzanatát. Miért is? Mert magában hordozza mind azt, ami a házasság fogalmának lényegét adja „… és a kettő eggyé válik”.

couple-in-bed-romance-hot-images

A pár az első éjszakával pecsételi meg a szertartást, s régebbi korokban a házasság nem is számított érvényesnek addig, amíg azt el nem hálták.

A nászéjszaka ma már a legtöbb esetben egy az erotikával fűtött éjszakák közül, igaz, talán a legfontosabb, az első, amit az ifjú pár férj-feleségként tölt együtt, és éppen ezért az átlagosnál erősebb az igény arra, hogy ezen az éjszakán minden tökéletes és szívet melengetően romantikus legyen.

Vannak azonban buktatók. Ha túlvállaljátok magatokat a Nagy Napon, a hajnal fele hirtelen rátok törő fáradtság könnyen romba döntheti a romantikus éjszakáról szóló álmaitoknak. Be kell látni, hogy a kikérő, ruhaigazítás, fotózás, anyakönyvvezető, pap, fogadás, kocsikázás, asztalon táncolós lagzi, sok pohárka alkoholos ital, menyecsketánc, búcsú, stb… után korántsem biztos, hogy marad még erőtök…

Persze van megoldás. Amerikában például a vőlegény és a menyasszony eleve nem is marad sokáig a lagzin. A lagzi, mely inkább állófogadás, elsősorban a vendégeknek szól. Mégiscsak jobb egy maximum másfél órás ceremónia után ágyba bújni, mint holtfáradtan egy „hetedhét országra szóló” lakodalom után. Vagy régi, jó magyar szokás szerint a pár egyszerűen le is léphet a lagziról néhány órácskára.
És még egy zseniálisan praktikus húzás: a menyasszony ekkor már nem a menyegzői ruhában, hanem a jóval kényelmesebb menyecskeruhában térhet vissza. A menyecskeruha piros színe régebben az egész násznéppel tudatta, hogy a leányból immár asszony lett. Ma már azonban nincs szükség ilyesféle üzenetre. Bőven elég, ha az ifjú feleség valami kényelmesebb darabot ölt magára, aztán jöhet a buli hajnalig.

Bárhogy rendezzétek is el a dolgokat, figyeljetek rá, hogy ne szervezzetek aznapra több programot magatoknak annál, mint amennyi mellett még teljes szívvel és kellő szenvedéllyel tudjátok átadni magatokat egymásnak. Mi pedig a bejegyzés következő részében néhány apró tippel segítünk benneteket, hogy a lehető legtöbbet hozhassátok ki ebből a felejthetetlen éjszakából!


Esküvői történetekért, tippekért kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top