Nagyon fontos ismerni a násznép pontos létszámát

Hiszen nincs annál kellemetlenebb, amikor egyszer csak betoppan még három plusz vendég és nem tudsz velük mit csinálni…

wedding-dress-unsplash

Pedig igen gyakori jelenségről van szó. Okai között pedig ezer olyan variáció fordulhat elő, amelyek egyike sem tartozik a teljesen lehetetlen és érthetetlenül tolakodóak közé. Van, hogy valakinek mégis hazajön külföldről a párja, esetleg új szerelem bontakozott ki az utóbbi hónapokban. Az ember megértő természetesen, de az esküvő létszáma sajnos kőbe vésett kell legyen, ha jót akartok magatoknak.

Ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy a feldíszített terembe nagyon kellemetlen utólag még egy-két plusz helyet varázsolni, s bár az ételek, az adagok mindig bőségesen vannak kalkulálva, azért itt is lehetlen kellemetéen szituációk (pl. ha kültéri, esetleg erdei esküvőtök van, nem biztos, hogy értelmezhetően több evőeszközt és tányért, stb. hozott magával a megbízott cég; – ha pedig Ti magatok  vagytok a bérlők, bizony nem valószínű, hogy számoltok hirtelen létszámnövekedéssel).

Legkésőbb egy héttel tudnotok kell, hogy pontosan hány fős lesz a násznép. Ez pedig akkor is nagyon fontos, ha minden szinten szeretnétek kerülni a konfrontálódást.

Scroll to top