Mit illik és mit nem egy esküvőn

Az esküvői etikett, függetlenül attól, hogy milyen ceremóniáról van szó, a legtöbb kultúrában és közösségben nagyon hasonlít, vagy megegyezik. Vannak megengedőbb, illetve konzervatívabb esküvők, de az alábbi néhány pontot, azt hiszem, minden esetben érdemes figyelembe venni.
Cikkünk ezúttal inkább a leendő vendégeknek szól.

esküvő_esküvői ceremónia
Esküvő és esküvő között hatalmas különbség lehet. Ez azonban ne hozzon zavarba!

A fotózás szép dolog. Ezért is kér fel a pár és a család minden esetben professzionális esküvői fotóst. Fényképezz nyugodtan, de ne vakuzz és ami ennél is fontosabb: ne mászkálj. Hagyd a profikra a dolgot!

Olvasd át a meghívót alaposan! Bizonyosodj meg róla, hogy a vacsorára is meghívtak-e, esetleg csak a ceremóniára invitálnak! Ne vedd sértésnek, ha csak a ceremóniára vagy hivatalos. A pár sajnos (vagy szerencsére) nem hívhat meg mindenkit.

Csak akkor vigyél magaddal plusz egy főt, ha a meghívódban erre utalás találsz. Ha nem biztos a dolog, nem értelmezhető egyértelműen, akkor inkább hagyd otthon, akit magaddal vinnél!

Nem tudsz elmenni? Meg fogják érteni, de jelezd időben! A legjobb, ha abban a pillanatban szólsz, amikor kiderül. Persze egy kedves lapot később postázhatsz az ifjú házasoknak.

A ceremónia által megszabott rendet akkor is kövesd, ha egyébként nem tartozol az aktuálisan megszólított felekezethez, egyházhoz. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha a pár érzékeli, hogy néhányan direkt nem követik a ceremónia által megszabott menetrendet. Ezúttal hagyd otthon a véleményed egész bátran, ha esetleg ellenkezne a pár elgondolásaival ezen a téren.

Igyál bátran, de ismerd fel azt a pillanatot, amikor elég. Bár a legtöbb sztori a részeg násznép köré épül, ne te legyél a következő Shane MacGowen, ha nem muszáj.
Az ifjú pár szeretne a középpontban maradni, amiképpen hidd el, nem sok kedvük lesz azzal foglalkozni, hogy az ittas vendégekkel minden rendben legyen. Ez az ő esküvőjük. Ennél aznap nincs fontosabb!


Legyél Te is Visegrád-fan! – Kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top