Menyasszonyi ruha – Béreljem, vagy csináltassam?

Ha esküvő, akkor ruha, nincs mese. Illetve van. Walt Disneytől is merítheted az ötleteket, de az árfekvést azért érdemes végiggondolni. Ahogyan azt is, hogy szeretnél-e saját ruhát, vagy inkább kölcsönöznétek?

eskuvo_visegradi-eskuvo_menyasszonyi-ruha

A férjnek ez esetben jóval könnyebb dolga van, hiszen bár egyre nagyobb teret nyer manapság a hétköznapi öltözködésben is a sportos elegancia (a zakó ma megint divat), így feladatot jelent a megfelelő öltöny kiválasztása, azért mindez a kanyarban sincsen a menyasszonyi ruha kérdésköréhez képest.
Mármint: „úristen, akkor most milyen legyen?”

Na igen. Ez az, amiben egyrészt mindenki tud segíteni, másrészt senki sem. Neked kell tudnod, hogy az esküvőn hogyan szeretnél majd ragyogni. És igaz, hogy az esküvő időpontjának is komoly szerepe lesz a kiválasztásban (ugyebár az évszak..), a lényeg mégiscsak a ruha stílusa. Pontosabban a Te stílusod.

Ezer kérdés, ezer válasz, mondhatni: valódi kaland a tuti befutó menyasszonyi ruha kiválasztása.

Ha kölcsönözni szeretnél, akkor el kell fogadd, hogy nem sok módosítási lehetőséged lesz, tehát meg kell találnod álmaid ruháját, készen.
Ellenben, ha valami nagyon egyedit szeretnél, akkor jobb, ha már most utánanézel egy igazán ügyes kezű szakembernek, aki terveid alapján megvarrja majd a ruhádat.

Meglepően hangzik, de árban sokszor nem a ruhakölcsönzés a kedvezőbb. Ha sikerül találnod egy profi, de pályafutása elején járó, lelkes ruhatervezőt, könnyen lehet, hogy jelentősen alacsonyabb összeget kell csupán kifizetned, mintha bérelnél egy filmbe illő, de viszonylag „szokványos” ruhakölteményt.
És persze ha bérlitek a ruhát, akkor nincs rá esély, hogy később a gyerekek, majd aztán az unokák is bármikor, élőben láthassák, mi volt rajtad az esküvőn. Hiszen sokaknak ez nagyon lényeges kérdés.

A bérlés mellett szól ugyanakkor, hogy nincs vele annyi macera. Ha az esküvőszervezés egyéb területeire szánnál inkább több időt, akkor jobban jársz a ruhakölcsönzéssel. Ráadásul ha ügyes vagy, akkor ez a megoldás sem kerül majd vagyonokba.


Közeleg az esküvő? Hasznos tippekért kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top