Menyasszonyi cipő – nem csak a szépség számít!

Írtunk már mindenféle korok és stílusok menyasszonyi ruháiról, a fátyol jelentőségéről, szexi fehérneműkről, hajkoronáról, ékszerekről természetesen a gyűrűt is beleértve, virágcsokor-költeményekről, a vőlegény viseletéről…

bridal shoes

Azt hihetnétek, mindent elmondtunk már az esküvői ruhákról. Nos, itt a bizonyíték, hogy a téma kimeríthetetlen: a menyasszonyi cipő. Bizony, hosszú pályafutásunk alatt elég esküvőt láttunk itt a Dunakanyarban ahhoz, hogy tudjuk: nagyon is nem mindegy milyen cipőben táncoljátok át az éjszakát.

Tudjuk, a tökéletes esküvői cipő megtalálása nem könnyű feladat. Passzolnia kell a menyasszony ruhájához és egyéniségéhez, az esküvői stílusához, harmonizálnia kell a vőlegény öltözetével, és persze nem mellesleg praktikusnak és kényelmesnek kell lennie. De nem csak ezért kell elegendő időt és pénzt szánni a tökéletes darab megtalálására. Talán a cipő az egyetlen a menyasszonyi szettből, amit később, más kitüntetett alkalmakkor is hordhatsz majd.

Természetesen itt most nem akarunk nektek részletekbe menő divattanácsokat adni. Már csak azért sem, mert akkor ez a bejegyzés sosem érne véget. Rengeteg féle fazonú, stílusú és színű menyasszonyi lábbeli létezik, olyanok is, amelyekről nem is álmodtatok, amelyekről nem is tudtátok, hogy mindig is arról álmodtatok. Szóval hajrá, bújjátok bátran a webshopokat.

Mi pedig néhány hasznos, praktikus tippel segítünk titeket, hogy ne csak csodásan szép, hanem kényelmes cipőt viselhessetek majd a Nagy Napon.

Fontos, hogy a cipőről a ruha végleges hosszának meghatározása után döntsetek, hiszen a cipőnek elsősorban a menyasszonyi ruhával kell harmonizálnia. Rövidebb fazonokhoz például magas sarkút érdemes választani, mivel az optikailag nyújtja és kecsesebbnek mutatja a lábakat.

Külső, homokos vagy füves területen tartandó menyegző esetén viszont a magas sarkú igazi rémálommá válhat. Nem kell részletekbe menően ecsetelni, milyen rossz lehet, ha a sarok folyton beleragad a süppedős talajba, vagy ha a lábadat vörösre dörzsöli a homok. Ilyen helyszínekre lapos talpú, vagy széles sarkú cipőt érdemes választani, mindenképp olyat, amiből könnyen kipereg a homok, amiből könnyedén ki lehet rázni a kavicsot.

Ha mindennél jobban szeretnél magas sarkúban pompázni a Nagy Napon, jobb ha készülsz cserecipővel is. A tökéletes megoldás: a ceremónián és a vacsora végéig viseld álmaid magas sarkúját, azután a táncos este előtt cseréld át egy csinos, könnyed cipőre, mondjuk balerinára, így nem kell lemondanod arról, hogy stílusos és elegáns légy, ahogy arról sem, hogy igazán önfeledten adhasd át magad az ünneplésnek.

Extra tipp, hogy igazán semmi se zavarhasson abban, hogy megéld a pillanatot: A ceremónia alatt viselj zselés talpbetétet, amely megakadályozza a láb égető, nyomó érzését.


További esküvői érdekességekért kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top