Meglepő esküvői babonák és az időjárás

Az esküvőt és a házasságra készülő ifjú párt minden nemzet és minden közösség féltő óvatossággal vette körül az idők kezdete óta, hiszen az új életszakaszba való átlépés vallási iránytól függetlenül minden hiedelemrendszerben jelentős momentum. Vagyis nagyszerű alkalom a jóslásra és a jövő “megheckelésére” is. Ami a modern menyasszonyokat illeti, a tradíció kifogyhatatlan tárháza az esküvői ötleteknek. 


Meglepő, de állítólag májusban nem jó ötlet esküvőt tartani, mivel a házasság- akárcsak a virágzó fák tavaszi színpompája- gyorsan véget ér. Ez a babona feltehetőleg orosz közvetítéssel érkezett hozzánk, ahol a “mayatsa” szó hangzása nagyon hasonló a “május” szó orosz megfelelőjéhez. Az előbbi azonban ínséget, szenvedést jelent, ami nem túl biztató a fiatal párra nézve. Szerencsére ez egyáltalán nem akadályozza az egyik legnépszerűbb esküvői időszak virágillatú mennyegzőinek boldogságát.

Az időjárásnak nem csak a teraszos és kültéri koccintások és a kreatív fotózás miatt lehet jelentősége, a madárcsicsergős reggel és ragyogó napsütés szép kilátásokat jelez, az eső viszont sok könnycseppet- kivéve, ha szivárvánnyal jár, vagy a vacsora után kezd el esni- hiszen ebben az esetben garancia a megtestesült gazdagságra. Ja, hogy ez ellentmondanak egymásnak? Sebaj! Élvezzük a Nagy Napot hiszen a házasság boldogsága úgyis rajtunk múlik, időjárás ide, vagy oda…

Scroll to top